Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 11. jún 2024
< sekcia Šport

Bolí to ako šľak. Sklamal som chalanov, povedal Getzlaf po vypadnutí

Na snímke na ľade leží zranený Juraj Mikúš (Slovensko) po faule Kanaďana Ryana Getzlafa vo štvrťfinálovom stretnutí majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji Slovensko - Kanada 17. mája 2012 v Hartwall aréne v Helsinkách. S číslom 90 Tomáš Tatár (Slovensko) a s číslom 3 Kanaďan Dion Phaneuf. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Ryan Getzlaf fauloval Juraja Mikúša kolenom a z následnej presilovky padol slovenský víťazný gól.

Helsinki 17. mája (TASR) - Negatívnym hrdinom štvrťfinálového zápasu medzi Kanandou a Slovenskom bol kapitán "javorových listov" Ryan Getzlaf. Skúsený center za stavu 3:3 nešetrne fauloval Juraja Mikúša kolenom a z následnej presilovky padol slovenský víťazný gól.

Po zápase si však Getzlaf stále myslel, že zákrok na kreatívneho slovenského centra bol čistý. Kanaďan síce "štrajchol" Slováka plecom, ale pred zrážkou nechal vystrčené aj koleno, ktoré zasiahlo Mikúšovu nohu.

"Trafil som ramenom presne tak, ako som to aj chcel. Bolí to jak šľak. Cítim sa, ako keď niekto sklame svojich spoluhráčov. Po tom, ako sme odohrali tento bojovný zápas, po turnaji, aký máme za sebou, prehru za takýchto okolností nie je jednoduché prehltnúť. Všetci v tíme pracovali príliš tvrdo na to, aby sme sa museli vyrovnať s takýmto vypadnutím," cituje server tsn.ca stredného útočníka Anaheimu Ducks.

Kanada ešte nikdy nevypadla trikrát za sebou vo štvrťfinále svetového šampionátu, v Helsinkách však teraz dokonala svoj nešťastný hetrik, keď úradujúci olympijskí víťazi po rokoch 2010 a 2011 budú medzi najlepšou štvorkou znovu chýbať. "Nechali sme si zápas vziať sami," rozčuľoval sa z nedostatku hernej disciplíny kouč Kanaďanov Brent Sutter.