Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Borčice posilnil ligový brankár Pavol Penksa

Na archívnej snímke Pavol Penksa Foto: FOTO TASR/Branislav Račko

Utorňajší zápas 3. kola Slovenského pohára - Slovnaft cupu proti Sencu bude však sledovať len z tribúny.

Borčice 1. septembra (TASR) - V druholigovom slovenskom futbalovom klube FK Iskra Borčice bude pôsobiť ďalšie známe meno z najvyššej domácej súťaže. Nováčika DOXXbet ligy posilnil na brankárskom poste Pavol Penksa, ktorý v uplynulom období chytal v Podbrezovej, Dunajskej Streda aj Ružomberku.

"Dohodli sme sa s ním na prestupe, takže sa stane naším hráčom. Je to veľmi dobrý brankár, sľubujeme si od neho potrebné skúsenosti na tomto poste a zvýšenie konkurencie," povedal pre www.iskraborcice.sk prezident klubu Štefan Bobot. "V kádri poznám viacerých chalanov, s ktorými som hrával. Mal som viacero ponúk, ale z niektorých padlo, a tak sme sa skontaktovali s Borčicami. Z ich strany bol o mňa záujem. Zisťoval som si o klube nejaké informácie a filozofia mi bola sympatická, a tak sme sa dohodli," uviedol Penksa.

Utorňajší zápas 3. kola Slovenského pohára - Slovnaft cupu proti Sencu bude však sledovať len z tribúny. "Ešte dobieham nejaký tréningový deficit. Mal som menšie problémy s kolenom, ale už zaberám naplno a verím, že čoskoro budem chytať. Určite sa chcem pobiť o post brankárskej jednotky a pomôcť mužstvu svojimi výkonmi," dodal Penksa.