Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Šport

Bosna a Hercegovina opäť blízko, skaziť radosť jej môžu Slováci

Tréner Bosny a Hercegoviny Safet Sušič Foto: TASR/AP Photo

Bosna a Hercegovina, ktorá dvakrát tesne neuspela s Portugalskom v baráži o postup na MS 2010 a EURO 2012, v piatok v Rige rozobrala domáce Lotyšsko a s prehľadom zvíťazila 5:0.

Sarajevo 8. júna (TASR) - Futbalisti Bosny a Hercegoviny smerujú k historickému úspechu a splnenému snu, ktorým je účasť na majstrovstvách sveta 2014 v Brazílii. Zverenci trénera Safeta Sušiča vedú kvalifikačnú G-skupinu, avšak o ich osude sa môže rozhodnúť v dvoch septembrových stretnutiach proti slovenským reprezentantom.

Bosna a Hercegovina, ktorá dvakrát tesne neuspela s Portugalskom v baráži o postup na MS 2010 a EURO 2012, v piatok v Rige rozobrala domáce Lotyšsko a s prehľadom zvíťazila 5:0. Bosna tak má po šiestich dueloch na konte 16 bodov a impozantné skóre 23:3, pričom druhé Grécko má o tri body menej a skóre 7:4.

"Potrebujeme deväť bodov zo zostávajúcich štyroch stretnutí, aby sme sa dostali na svetový šampionát. Mám radosť z toho, ako sa mužstvo proti Lotyšsku zmobilizovalo po bezgólovom prvom polčase," poznamenal Sušič, ktorý sa ako bývalý reprezentant Juhoslávie zúčastnil na MS 1982 a MS 1990.

Okrem dvoch zápasov so Slovenskom sa v tomto kvalifikačnom cykle predstaví Bosna a Hercegovina ešte v Litve, pričom ešte predtým doma privíta Lichtenštajnsko. Grécko ešte odohrá dva duely s Lichtenštajnskom a doma privíta Slovensko a Lotyšsko.

"Je pre mňa cťou a výsadou, že za necelé posledné štyri roky môžem viesť taký tím, pretože hráči majú fantastický prístup a záujem. Dúfam, že ich tvrdá práca bude napokon odmenená," dodal Sušič: "Musím rozhodne poďakovať aj fanúšikom, ktorí merali dlhú cestu do Rigy, aby sme potom v Lotyšsku mohli hrať ako doma."