Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Boston bez Cháru prehral s Winnipegom vysoko 2:6

Andrej Sekera Edmonton Oilers. Foto: TASR/AP

St. Louis zdolalo Edmonton 3:1, v drese hostí odohral 20:25 min slovenský bek Andrej Sekera.

New York 9. októbra (TASR)- Hokejisti Bostonu Bruins prehrali vo svojom úvodnom vystúpení v novej sezóne zámorskej NHL s Winnipegom Jets vysoko 2:6. Domácim chýbal ich kapitán Zdeno Chára, slovenský obranca absentoval pre zranenie hornej časti tela.

Za domácich "medveďov" trafili len českí hráči. David Krejčí otvoril skóre v 6. minúte zápasu, na začiatku tretej tretiny znížil na 2:3 David Pastrňák. Hostia strelili po tri góly v druhej a tretej tretine. "Prestali sme hrať defenzívne. Myslím, že sme spravili skvelú prácu v ofenzíve, keď sme si vytvárali šance, ale na druhej strane sme úplne zabudli brániť," hodnotil duel Krejčí. V drese "tryskáčov" odohral svoj prvý zápas v profilige kanadský útočník Nicolas Petan, ktorý svoj debut oslávil aj gólom, keď sa od jeho korčule odrazil puk za chrbát Tuukku Raska. "Ani presne neviem, ako ten gól padol, ale beriem ho. Je to vzrušujúci pocit," vyjadril sa Petan pre oficiálny web NHL.

Tím St. Louis zdolal Edmonton 3:1, v drese hostí odohral vyše 20 minút slovenský bek Andrej Sekera. Do štatistík si zapísal jednu strelu a dva mínusové body. V oboch tímoch sa predstavili debutanti, v drese domácich nastúpil kanadský útočník Robby Fabbri, za "olejárov" odohral svoj prvý zápas v NHL jeho krajan Connor McDavid. Fabbri sa aj tešil z debutového gólu, keď v polovici druhej tretiny zvýšil po nahrávke Joriho Lehteru na 2:1 a stal sa tak najmladším strelcom v histórii organizácie St. Louis Blues.

Svoj debutový gól v prvom zápase strelil aj Jack Eichel v drese Buffala Sabers, ktorý však podľahol Ottawe Senators na domácom ľade 1:3. Celková dvojka posledného draftu trafila do čierneho v tretej tretine počas presilovej hry a Buffalo tak znížilo na 1:2. "Bol to pre mňa špeciálny moment. Dnes má môj otec 55 rokov, je tu so mnou aj veľa členov rodiny, takže to je pre mňa výnimočné, že som strelil svoj prvý gól práve dnes," povedal Eichel. "Šabliam" sa počas druhej tretiny zranil brankár Robin Lehner, zápas tak dochytal jeho kolega Chad Johnson.

V zápase medzi Tampou Bay a Philadelphiou diváci videli prvé predĺženie, ktoré sa hrá v novom formáte 3 na 3. V riadnom hracom čase padli štyri góly v priebehu druhej tretiny. Hostia mali k dispozícií aj dve trestné strieľania, ani jedno z nich nedokázali využiť. V predĺžení zaistil víťazstvo pre svoj tím dvojgólový Jason Garrison, ktorý otvoril gólový účet zápasu. "Hrali sme dobre, vytvorili sme si množstvo šancí, takže je to pre nás veľké víťazstvo," vyhlásil Garrison.

Fínsky brankár Antti Niemi odchytal výnimočný zápas v drese Dallasu, ktorý na svojom ľade porazili Pittsburgh 3:0. Niemi nielenže pochytal všetkých 37 striel súpera, ale pripísal si aj dve asistencie, Mattias Janmark vyťažil z toho debutujúc v NHL hneď svoj prvý gól. "Odohral dobrý zápas, spravil skvelé zákroky," pochválil svojho súpera útočník "tučniakov" Phil Kessel. "Hviezdy" si svoje góly rozložili rovnomerne do všetkých tretín.

V zápase medzi Nashvillom Predators a Carolinou Hurricanes ťahali za dlhší koniec domáci, ktorí vyhrali tesným výsledkom 2:1. Dvojgólový náskok si vybudovali už v prvej tretine zásluhou Craiga Smitha a Viktora Arvidssona, ktorý si pripísal prvý gól v NHL. Necelé dve minúty pred koncom riadneho hracieho času zdramatizoval stav kapitán hostí Eric Staal. "Dnes sme odviedli dobrú prácu," povedal Pekka Rinne, brankár domácich.

Minnesota Wild prehrávala na ľade Colorada Avalanche po 40. minútach 1:4, v poslednej dvadsaťminútovke však dokázala streliť štyri góly v priebehu piatich minút a vyhrala 5:4. Najväčšiu zásluhu na obrate mal útočník Zach Parise, ktorý strelil hetrik a obranca Francois Beauchemin, ktorý nazbieral tri asistencie. Domáci brankár Varlamov neskrýval sklamanie: "Keď dáte štyri góly, mali by ste vyhrať. Bývajú situácie, keď musí brankár zakročiť a zastaviť strely. Nezáleží na tom, či sú ľahšie alebo ťažšie chytateľné. Za tých päť gólov som nahnevaný."

NHL - základná časť:

BOSTON BRUINS - WINNIPEG JETS 2:6 (1:0, 0:3, 1:3)
Góly:
6. Krejčí, 42. Pastrňák (Beleskey, Miller) - 26. Scheifele (Byfuglien), 30. Wheeler (Ladd), 38. Stafford (Lowry, Chiarod), 46. Thorburn (Stafford, Burmistrov), 50. Petan (Copp, Stuart), 57. Burmistrov. Brankári: Rask - Pavelec, strely na bránku: 31:32, 17.565 divákov.

BUFFALO SABERS - OTTAWA SENATORS 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Góly:
50. Eichel (Foligno, Kane) - 1. Turris (Hoffman, Stone), 31. Turris (Hoffman, Stone), 59. Lazar (Zibanejad, Ryan). Brankári: Lehner (28. Johnson) - Anderson, strely na bránku: 27:22, 19.070 divákov.

TAMPA BAY LIGHTNING - PHILADELPHIA FLYERS 3:2 po predĺžení (0:0, 2:2, 0:0 - 1:0)
Góly:
22. Garrison (Callahan, Drouin), 29. Callahan (Hedman, Drouin), 63. Garrison (Killorn, Filpulla) - 31. Read (Laughton, Umberger), 33. Schenn (Umberger, Medvedev). Brankári: Poulin - Mason, strely na bránku: 32:25 19.092 divákov.

ST. LOUIS BLUES - EDMONTON OILERS 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Góly:
30. Tarasenko (Pietrangelo, Bouwmeester), 50. Fabrri (Lehterä, Schwartz), 60. Brouwer (Schwartz)- 18. Nugent-Hopkins. Brankári: Elliot - Talbot, strely na bránku: 31:24, 19.327 divákov.

NASHVILLE PREDATORS - CAROLINA HURRICANES 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
Góly:
3. Smith (Ellis, Jones), 18. Arvidsson (Järnkrok, Jones) - 59. E. Staal (Faulk). Brankári: Rinne - Ward, strely na bránku: 25:26, 17.204 divákov.

DALLAS STARS - PITTSBURGH PENGUINS 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Góly:
2. Janmark (Hemský, Niemi), 26. Hemský (Goligoski, Niemi), 53. Jamie Benn (Spezza, Klingberg). Brankári: Niemi - Fleury, strely na bránku: 24:37, 18,532 divákov.

COLORADO AVALANCHE - MINNESOTA WILD 4:5 (3:0, 1:1, 4:0)
Góly:
14. Iginla (MacKinnon, Barrie), 18. Johnson (Beauchemin, Söderberg), 19. Landeskog (Beauchemin, MacKinnon), 29. Mitchell (Johnson, Beauchemin) - 27. Parise (Granlund, Pominville), 46. Parise (Pominville, Dumba), 48. Niederreiter (Zucker), 50. Vanek (Granlund, Coyle), 51. Parise (Suter, Koivu). Brankári: Varlamov - Dubnyk, strely na bránku: 23:30, 18.007 divákov.

Slováci v akcii:
Andrej Sekera (Edmonton) 20:25 0 0 0 -2 1 0
/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/