Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Boughner je nový tréner Floridy. Na manažérov silno zapôsobil

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Generálny manažér San Jose Sharks Doug Wilson poprial Boughnerovi v jeho práci veľa úspechov

Florida 13. júna (TASR) - Bob Boughner sa stal v poradí pätnástym trénerom v histórii hokejového klubu NHL Florida Panthers.

Bývalý obranca pôsobil uplynulé dva roky vo funkcii asistenta trénera Petera DeBoera v San Jose. Generálny manažér Floridy Dale Tallon povedal, že Boughner je typ moderného kouča a je správnym vodcom, ktorý má Panthers opäť priviesť k bojom o Stanleyho pohár. Tallon taktiež prezradil, že "panteri" sa po rozhovoroch s Boughnerom rozhodli veľmi rýchlo. "Pri rozhovoroch s jednotlivými kandidátmi na nás Bob zapôsobil ako nikto iný," uviedol Tallon. "V priebehu rokov som bol rokoval s mnohými trénermi, absolvoval som množstvo trénerských mítingov, ale Bob bol zo všetkých najviac pripravený, jeho prezentácia bola úžasná," uviedol pre zámorské médiá.

Generálny manažér San Jose Sharks Doug Wilson poprial Boughnerovi v jeho práci veľa úspechov: "Je to pre neho skvelá príležitosť. On si to naozaj zaslúži." Štyridsaťšesťročný kormidelník začal svoju trénerskú kariéru v roku 2005 v juniorskom tíme Windsor Spitfires, nedávneho víťaza Memorial Cupu, kde hokejovo vyrástol. Pôsobil v ňom dvanásť rokov nielen ako tréner, ale aj ako prezident klubu. V roku 2010 viedol Boughner mužstvo Kanady na svetovom šampionáte do 18 rokov.