Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Boxerská AIBA nepotvrdila vyslovenie nedôvery jej prezidentovi

Ilustračná fotografia. Foto: TASR/AP

Taiwanský funkcionár stojí na čele AIBA už jedenásť rokov a od roku 2012 je člen exekutívy Medzinárodného olympijského výboru.

Moskva 25. júla (TASR) - Medzinárodná boxerská asociácia (AIBA) nepotvrdila vyslovenie nedôvery jej prezidentovi na moskovskom zasadnutí výkonného výboru. Ching-Kuo Wu dostal podľa informácií New York Times iba dva podporné hlasy, zatiaľ čo dvanásť bolo proti nemu.

Taiwanský funkcionár stojí na čele AIBA už jedenásť rokov a od roku 2012 je člen exekutívy Medzinárodného olympijského výboru (MOV). V uplynulom období sa však riadiaca organizácia amatérskeho boxu dostala do finančných problémov a kritiku si vyslúžila aj za účasť profesionálov na olympijských hrách 2016 v brazílskom Riu de Janeiro.

V ruskej metropole sa rozhodovalo aj o dejiskách nasledujúcich šampionátov. Majstrovstvá sveta 2019 sa uskutočnia v Soči, MS 2021 aj svetový šampionát žien 2018 usporiada indické Dillí. MS žien 2019 budú v tureckom Trabzone. Moskva opäť privíta budúcoročný kongres členských federácií AIBA. Informovala o tom agentúra AP.