Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Mexický boxer Álvarez sa nestretne s Golovkinom

Mexický profesionálny boxer Saúl Álvarez nenastúpi 5. mája na odvetný súboj strednej hmotnostnej kategórie s Kazachom Gennadijom Golovkinom. Foto: TASR/AP

U "Canela" našli pri dvoch testoch zakázaný steroid klenbuterol, ktorého prítomnosť vysvetľoval požitím kontaminovaného mäsa v Mexiku.

Las Vegas 4. apríla (TASR) - Mexický profesionálny boxer Saúl Álvarez nenastúpi 5. mája na odvetný súboj strednej hmotnostnej kategórie s Kazachom Gennadijom Golovkinom. Svoju účasť zrušil po tom, ako mal dva pozitívne dopingové nálezy a Nevadská štátna športová komisia (NSAC) ho dočasne suspendovala.

U "Canela" našli pri dvoch testoch zakázaný steroid klenbuterol, ktorého prítomnosť vysvetľoval požitím kontaminovaného mäsa v Mexiku. NSAC však voči nemu podala formálnu sťažnosť, konanie je naplánované na 18. apríla. Promotéri zo spoločnosti Golden Boy dostali v utorok informáciu, že je nepravdepodobné, aby smel ich klient boxovať v termíne duelu. "Vždy som bol a vždy budem čistý. Chcem dokázať, že klenbuterol som nikdy neužil vedome. Nemám čo skrývať, počas konania sa budem správať otvorene a transparentne," povedal pre agentúru AP Mexičan, ktorému hrozí aj dlhší dištanc.

Dvadsaťsedemročný Álvarez mal v T-Mobile Arene v Las Vegas obhajovať opasok magazínu The Ring a titul lineárneho šampióna. Úvodný vzájomný zápas priniesol výborné dvanásťkolové predstavenie, ale aj kontroverzný výsledok. Skončil sa remízou po výrokoch arbitrov 114:114, 115:113 Golovkin a 118:110 Álvarez. Posledné uvedené skóre rozhodkyne Adelaide Byrdovej sa všeobecne považuje za príliš v prospech "Canela".

O osem rokov starší Golovkin vlastní opasky organizácií WBA (Super), WBC, IBF aj menej prestížnej IBO a naďalej plánuje boxovať 5. mája. Medzi potenciálnymi náhradnými oponentmi sú šampión verzie WBO Billy Joe Saunders z Veľkej Británie, Američan Demetrius Andrade, Ír Gary O'Sullivan a prednostný vyzývateľ IBF Serhij Derevjančenko z Ukrajiny. Zápas sa v Las Vegas presunie do menšej MGM Grand Areny.