Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Furyho po pozitívnom dopingovom náleze dočasne suspendovali

Tyson Fury Foto: TASR/AP

Podľa júnového článku v Daily Mirror našli v tele Furyho príliš veľké množstvo zakázaného anabolického steroidu nandrolon.

Londýn 4. augusta (TASR) - Britského profesionálneho boxera Tysona Furyho v júni dočasne suspendovali pre pozitívny dopingový nález, v stredu ale jeho trest pozastavili až do "presného určenia rozsahu obvinenia". Uviedla to Britská antidopingová agentúra.

Úradujúcemu vládcovi superťažkej hmotnostnej kategórie i jeho bratrancovi Hughiemu Furymu pôvodne zastavili činnosť 24. júna, ale podľa britských antidopingových pravidiel majú športovci "právo odvolať sa proti dočasnej suspendácii". Antidopingová komisia chce preto oboch v krátkom čase v súvislosti s obvineniami vypočuť.

Podľa júnového článku v Daily Mirror našli v tele Furyho príliš veľké množstvo zakázaného anabolického steroidu nandrolon. Tyson Fury vlastní opasky organizácií WBA a WBO v superťažkej váhe, keď vlani v novembri zdolal v súboji o titul Vladimira Klička. V júli mala byť na programe odveta, ale Fury súboj pre zranenie členka odložil.