Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Golovkin knokautoval náhradníka Martirosjana už v druhom kole

Kazašský boxer Gennadij Golovkin si pripísal 38. víťazstvo v profesionálnom ringu. Foto: TASR/AP

Tridsaťšesťročný Kazach bol v súboji jednoznačný favorit, čo po vyrovnanom prvom kole veľmi rýchlo potvrdil.

Carson 6. mája (TASR) - Kazašský boxer Gennadij Golovkin si pripísal 38. víťazstvo v profesionálnom ringu. V StubHub Center americkom Carsone knokautoval arménskeho vyzývateľa Vanesa Martirosjana už v druhom kole z dvanástich vypísaných a obhájil opasky organizácií WBA (Super), WBC a IBO v strednej hmotnostnej kategórii. Golovkin drží aj titul verzie IBF, ale o ten sa nebojovalo.

Tridsaťšesťročný Kazach bol v súboji jednoznačný favorit, čo po vyrovnanom prvom kole veľmi rýchlo potvrdil. Z 38 úspechov dosiahol 34 pred časovým limitom, v profiringu stále neprehral. Na konte má jednu remízu z predchádzajúceho stretnutia s Mexičanom Saúlom "Canelom" Álvarezom, podľa väčšiny expertov sa mal radovať aj po tom zápase. V májovom termíne mal pôvodne absolvovať práve odvetu s Álvarezom, toho však suspendovali na šesť mesiacov pre pozitívny dopingový nález a Martirosjan bol náhradný súper. Druhá konfrontácia s Mexičanom prichádza najbližšie do úvahy na jeseň tohto roka.

stredná váha v Carsone (USA):

Gennadij Golovkin (Kaz.) - Vanes Martirosjan (Arm.) KO (2/12, 1:53 min) - Golovkin obhájil tituly WBA (Super), WBC a IBO