Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 18. jún 2024Meniny má Meniny má Vratislav
< sekcia Šport

Joshua a Fury by sa na budúci rok mohli stretnúť v súboji

Anthony Joshua, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Šampión organizácií WBA, IBF, WBO v superťažkej hmotnostnej kategórii Joshua by mal najbližšie obhajovať opasky proti bulharskému vyzývateľovi Kubratovi Pulevovi.

Londýn 10. júna (TASR) – Britskí profesionálni boxeri Anthony Joshua a Tyson Fury sa v princípe dohodli na dvoch vzájomných súbojoch, ktoré by sa mohli uskutočniť na budúci rok. Pre agentúru AFP to potvrdil Joshuov promotér Eddie Hearn.

Šampión organizácií WBA, IBF, WBO v superťažkej hmotnostnej kategórii Joshua by mal najbližšie obhajovať opasky proti bulharskému vyzývateľovi Kubratovi Pulevovi. Dosiaľ nezdolaný šampión WBC Fury je zasa zmluvne zaviazaný k tretiemu zápasu s Deontayom Wilderom, ktorého zdolal vo februárovej odvete.

Hearn už dávnejšie volá po zjednocovacom dueli medzi Joshuom a Furym, ktorý by mal definitívne rozhodnúť o novom nespornom šampiónovi. Už niekoľko týždňov preto rokuje so zástupcami Furyho a hoci kontrakt zatiaľ nepodpísali, všetko smeruje k dohode.

"Urobili sme veľký pokrok a hľadáme miesta a termíny. V princípe už obaja súhlasili s takýmto súbojom. Dvoma súbojmi," uviedol Hearn pre Sky Sports s tým, že prvý duel britských šampiónov by sa mohol uskutočniť v lete 2021.