Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Box: Pacquiao ukončil spoluprácu s dlhoročným trénerom Roachom

Manny Pacquiao, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Tridsaťdeväťročný Pacquiao oznámil svoje rozhodnutie v tlačovej správe k nadchádzajúcemu zápasu, v ktorom zabojuje o titul majstra sveta organizácie WBA vo welterovej váhe proti L. Matthysseovi.

Los Angeles 14. apríla (TASR) – Filipínsky boxer Manny Pacquiao oznámil ukončenie takmer šestnásťročnej spolupráce so svojím trénerom Američanom Freddiem Roachom. Tridsaťdeväťročný Pacquiao oznámil svoje rozhodnutie v tlačovej správe k nadchádzajúcemu zápasu, v ktorom zabojuje o titul majstra sveta organizácie WBA vo welterovej váhe proti Argentínčanovi Lucasovi Matthysseovi. Zápas sa uskutoční 15. júla v Kuala Lumpure.

Roach povedal, že sa o Pacquiaovom rozhodnutí dozvedel až z vyhlásenia. Práve Roachovi pripisoval Filipínec zásluhy za to, že sa zo surového pouličného bitkára vypracoval na držiteľa titulu majstra sveta v ôsmich rôznych organizáciách.

Jeden z najuznávanejších trénerov súčasnosti reagoval na informáciu vyhlásením, v ktorom vyjadril ľútosť nad rozhodnutím svojho zverenca. "Manny a ja sme zažili skvelú jazdu, ktorá trvala viac ako pätnásť rokov. Je to viac ako väčšina manželstiev a nepochybne je to v dnešnom boxe niečo ojedinelé. Ten čas by som nevymenil za nič na svete. Mannymu želám len to najlepšie ako v boxerskom, tak aj politickom ringu. Klamal by som, ak by som povedal, že ma neranil spôsob, akým som sa dozvedel o jeho rozhodnutí, ale ani to nedokáže pokaziť spomienky na úžasné obdobie, ktoré sme spolu prežili.P"

Roachovo miesto preberú minimálne do júlového zápasu Pacquiaov tréningový partner Restituto Fernandez a Raides Neri, ktorý je jeho dlhoročným priateľom a príležitostným kuchárom.

Pacquiao prehral štyri z posledných deviatich zápasov. V profesionálnej kariére ma bilanciu 59 víťazstiev (38 knokautov), 7 prehier a dve remízy. Okrem profesionálneho boxu sa venuje aj politike. Od roku 2016 je senátorom na Filipínach.