Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Parker obhájil v súboji s Furym majstrovský opasok WBO

Novozélandský boxer Joseph Parker Foto: TASRP

Novozélandský boxer Joseph Parker zdolal na body britského vyzývateľa Hughieho Furyho. Parker u dvoch rozhodcov zvíťazil na body 118:110, jeden ohodnotil duel remízou 114:114.

Manchester 24. septembra (TASR) - Novozélandský boxer Joseph Parker úspešne obhájil majstrovský opasok v superťažkej váhe organizácie WBO, v sobotňajšom súboji v Manchestri zdolal na body britského vyzývateľa Hughieho Furyho.

Parker u dvoch rozhodcov zvíťazil na body 118:110, jeden ohodnotil duel remízou 114:114. "Cítil som, že som vyhral. Bol to však tesný súboj," uviedol úspešný obhajca.

Fury naproti tomu prehral svoj prvý profesionálny zápas. "Po pravde, som znechutený. Nemyslím si, že skóre bolo správne. Som toho názoru, že súboj som poľahky vyhral," citovala agentúra AP Brita.

Držiteľ opasku v superťažkej váhe zaznamenal druhú úspešnú obhajobu, v ringu neprehral 24. stretnutie v rade. Jeho najbližším vyzývateľom môže byť aktuálny šampión organizácie WBA a IBF Anthony Joshua. "Nezaujíma ma, kto bude ďalší. Budem súperiť s každým," vyjadril sa Parker. Súboj by sa podľa jeho promotéra Davea Higginsa mohol uskutočniť v lete 2018.