Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Boxer Manny Pacquiao sa vracia do ringu

Filipínsky boxer Manny Pacquiao Foto: TASR/AP

Návrat čerstvého senátora sa uskutoční 5. novembra, keď nastúpi v Las Vegas proti Američanovi Jessemu Vargasovi, úradujúcemu šampiónovi organizácie WBO vo welterovej váhe.

Manila 25. októbra (TASR) - Slávny filipínsky boxer Manny Pacquiao ohlásil návrat do ringu. Návrat čerstvého senátora sa uskutoční 5. novembra, keď nastúpi v Las Vegas proti Američanovi Jessemu Vargasovi, úradujúcemu šampiónovi organizácie WBO vo welterovej váhe.

"Nie je jednoduché skombinovať prácu v senáte s tréningami. Užívam si však oboje," povedal podľa agentúry AP majster sveta v ôsmich rôznych váhových kategóriách. Pacquiao však nechce "žonglovať" medzi dvoma zamestnaniami a momentálne odišiel trénovať do Los Angeles.

Na začiatku roka firma Nike odmietla spolupracovať s Pacquiaom pre nevhodné poznámky na adresu homosexuálov. Jeho spojencom sa stal nový prezident Filipín Rodrigo Duterte, ktorý navrhol, že krajina by sa mala lepšie bez spolupráce s USA. "Všetko je v poriadku. Vzťahy medzi USA a Filipínami sú vyjasnené," vyhlásil Pacquiao. Tréner Freddie Roach potvrdil, že boxer sa pripravoval na súboj hlavne po nociach. "Starý Manny Pacquiao prichádza. Je oveľa agresívnejší," povedal Roach.