Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Boxera Skoglunda prebrali z umelého spánku, reaguje

Erik Skoglund. Foto: ringside24.com

Bol v ňom od operácie, ktorú podstúpil začiatkom decembra pre krvácanie do mozgu. Úraz utrpel na tréningu v domovskom Nyköpingu.

Nyköping 24. decembra (TASR) - Švédskeho profesionálneho boxera Erika Skoglunda prebrali z umelého spánku. Bol v ňom od operácie, ktorú podstúpil začiatkom decembra pre krvácanie do mozgu. Úraz utrpel na tréningu v domovskom Nyköpingu.

"Erik Skoglund nadobudol vedomie a reaguje. Opuch jeho mozgu ustúpil a lekári sa ho rozhodli prebrať z umelého spánku. Zatiaľ panuje spokojnosť s výsledkami, vykazuje mnoho pozitívnych znakov. Dýcha bez pomoci ventilátora a vníma pokyny. Zostáva síce na jednotke intenzívnej starostlivosti, ale najkritickejšiu fázu zotavenia má za sebou. V nasledujúcich dňoch absolvuje vyšetrenia, ktoré ukážu dlhodobé následky," informovala na twitteri promotérska spoločnosť Sauerland Promotion, ktorá zastupuje Skoglunda.

Dvadsaťšesťročný Švéd má v profesionálnej kariére na konte jedinú prehru. V septembri podľahol vo štvrťfinále superstrednej hmotnostnej kategórie turnaja World Boxing Super Series po dvanástich kolách Callumovi Smithovi. V decembri mal bojovať proti ďalšiemu Britovi Rockymu Fieldingovi, ale galavečer presunuli ešte pred jeho zranením.