Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Trénera bulharských boxeristiek vylúčili z MS

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Incident odovzdáme disciplinárnej komisii, ktorá sa ním bude ďalej zaoberať, uviedla AIBA vo svojom vyhlásení.

Naí Dillí 19. novembra (TASR) - Trénera bulharských boxeristiek Petara Josifova Lesova vylúčili z prebiehajúcich majstrovstiev sveta (MS) v boxe žien po tom, ako v reakcii na prehru svojej zverenkyne Stanimíry Petrovovej vhodil do ringu fľašu. O prehre olympijskej víťazky z brazílskeho Rio de Janeiro rozhodol v súboji proti indickej súperke Sonie Chahalovej až verdikt rozhodcov v pomere 2:3.

"Rozhodcovia sú skorumpovaní," vyhlásila bezprostredne po osemfinálovom zápase kategórie do 57 kilogramov Petrovová. Medzinárodná boxerská asociácia (AIBA) reagovala na incident odobratím akreditácie bulharskému trénerovi, čím stratil právo stáť v rohu ringu počas celého konania MS v indickom Naí Dillí. "AIBA nebude za žiadnych okolností tolerovať takéto správanie, ktoré je v rozpore s hodnotami a pravidlami organizácie, obzvlášť, keď ide o trénera. Incident odovzdáme disciplinárnej komisii, ktorá sa ním bude ďalej zaoberať," uviedla AIBA vo svojom vyhlásení.

Problémy s rozhodcami sú jedným z dôvodov, prečo Medzinárodný olympijský výbor hrozí vyradením boxu z programu olympijských hier v Tokiu v roku 2020.