Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Tyson Fury mal pozitívny nález na kokaín, hrozí mu strata titulov

Na snímke vpravo britský boxerský šampión v superťažkej hmotnostnej kategórii Tyson Fury a vľavo ukrajinský pästiar Vladimir Kličko. Foto: TASR/AP

Látku Furymu našla Dobrovoľná antidopingová asociácia vo vzorke moču získanej na náhodnej kontrole 22. septembra.

Manchester 1. októbra (TASR) - Britský profesionálny boxer Tyson Fury mal pozitívny nález na kokaín, pre ktorý mu hrozí odobratie titulov organizácií WBA a WBO v superťažkej hmotnostnej kategórii. Informáciu ako prvý sprostredkoval Dan Rafael zo serveru ESPN.

Látku našla Dobrovoľná antidopingová asociácia (VADA) vo vzorke moču získanej na náhodnej kontrole 22. septembra. Fury o deň neskôr zrušil plánovanú odvetu s Ukrajincom Vladimirom Kličkom pre problémy s mentálnym zdravím. Už vtedy riskoval stratu opaskov, keďže verzie WBA aj WBO mu dali len desať dní na aktualizovanie informácií o jeho zdravotnom stave.

Navyše, Fury podľa Sunday Mirror Sport minulý víkend vulgárne vyhodil komisárov Britskej antidopingovej agentúry (UKAD). Tá sa zaoberá jeho vlaňajším pozitívnym testom na anabolický steroid nandrolon. Strýko a tréner Peter Fury označil tento prípad za hon na čarodejnice a práve ten mal podľa neho za následok duševnú nepohodu 28-ročného šampióna, ktorý už v minulosti bojoval proti depresii.

"Sú to dôverné záležitosti, takže sa k nim nebudem vyjadrovať teraz ani v budúcnosti," poznamenal Peter Fury. Na rozdiel od straty titulov sa však jeho synovec a zverenec s najväčšou pravdepodobnosťou nemusí obávať dištancu. Kokaín totiž nie je na zozname zakázaných látok Svetovej antidopingovej agentúry (WADA), pokiaľ ho zistia mimo súťaže, ako to bolo v tomto prípade.