Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Boxer Tyson Fury obvinil Britskú antidopingovú agentúru z obťažovania

Tyson Fury, archívna snímka. Foto: TASR/AP

U Furyho objavili stopy anabolického steroidu nandrolon, napriek tomu smel nastúpiť na súboj proti Vladimirovi Kličkovi, v ktorom získal tituly majstra sveta.

Londýn 13. mája (TASR) - Profesionálny boxer Tyson Fury obvinil Britskú antidopingovú agentúru (UKAD) z obťažovania. Na bývalého šampióna superťažkej hmotnostnej kategórie čaká konanie v súvislosti s pozitívnym dopingovým nálezom pred 26 mesiacmi.

U Furyho objavili stopy anabolického steroidu nandrolon, napriek tomu smel nastúpiť na súboj proti Vladimirovi Kličkovi, v ktorom získal tituly majstra sveta. "Môžu si hovoriť, čo chcú, ale žalujem ich za to, čo mi urobili. Mysleli si, že majú lumpa a dostanú ho. Testovali ma 50 alebo 60-krát, niekedy aj tri razy týždenne, krv aj moč. Dialo sa to už dlho pred duelom s Kličkom, ak som neprešiel, prečo ma nepotrestali už vtedy? Nikdy som tomu nerozumel, dokonca mi povedali, že sa nemám čoho obávať. A o pätnásť mesiacov neskôr mi pozastavili licenciu. Nedáva to zmysel," vyhlásil Fury pre Daily Telegraph.

Dvadsaťosemročného Brita testujú aj naďalej, hoci momentálne nemá platnú licenciu od miestneho boxerského kontrolného výboru (BBBoC).