Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

BOX: Podľa Wildera dopujú tisícky pästiarov, môže si vybrať súpera

Američan Deontay Wilder Foto: TASR/AP

Majster sveta v superťažkej hmotnostnej kategórii sa hnevá na WBC, že stále nesuspendovala Rusa Povetkina, s ktorým sa mal v máji stretnúť, ale na predzápasovej kontrole mu našli v tele meldónium.

Birmingham 25. mája (TASR) - Americký profesionálny boxer Deontay Wilder tvrdí, že tisícky jeho kolegov v tomto športe užívajú zakázané podporné prostriedky. Majster sveta v superťažkej hmotnostnej kategórii sa hnevá na organizáciu WBC, že stále nesuspendovala Rusa Alexandra Povetkina.

Ten sa mal s Wilderom stretnúť 21. mája v Moskve, ale na predzápasovej kontrole mu našli v tele meldónium. "Neviem, prečo im to trvá tak dlho. V WBC sa prezentujú ako bojovníci proti dopingu, dúfam, že to potvrdia aj skutkami. Doping je veľký problém boxu. Povetkin je len jeden zo stoviek hriešnikov v najťažšej váhe, naprieč všetkými divíziami sú ich tisícky," vyhlásil Wilder pre webstránku magazínu The Ring.

Odpoveď verzie na seba nenechala dlho čakať. Bronzový medailista z OH 2008 v Pekingu si môže vybrať svojho najbližšieho súpera, proti ktorému bude obhajovať titul. Wilder dostal voľnosť, kým WBC nedošetrí Povetkinov prípad, informovala v stredu agentúra AP.