Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Wilder potvrdil úlohu favorita a obhájil titul WBC v superťažkej váhe

Američan Deontay Wilder. Foto: TASR/AP

V Birminghame v rodnom štáte Alabama pokoril krajana Geralda Washingtona technickým knokautom v piatom kole z tucta vypísaných.

Birmingham 26. februára (TASR) - Americký profesionálny boxer Deontay Wilder obhájil opasok organizácie WBC v superťažkej hmotnostnej kategórii. V Birminghame v rodnom štáte Alabama pokoril krajana Geralda Washingtona technickým knokautom v piatom kole z tucta vypísaných.

Favorizovaný Wilder začal po operácii pravej ruky pomalšie, prvé štyri kolá sa len zahrieval. V piatom však už pravačkou poslal svojho oponenta na podlahu, Washington sa ešte pozbieral, ale pod náporom ďalších úderov ringový rozhodca predčasne ukončil duel.

Tridsaťjedenročný Wilder si zachoval dokonalú bilanciu, na konte má 38 víťazstiev, z nich iba jediné nedosiahol pred časovým limitom. Najbližšie sa zameria na unifikačný súboj, buď so šampiónom verzie WBO Josephom Parkerom, alebo s víťazom zápasu medzi Anthonym Joshuom a Vladimirom Kličkom o tituly IBF a WBA. Ten sa uskutoční 29. apríla v londýnskom Wembley.