Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Boxer Csemez prehral s Kim Džin-džeom 2:3 na body

Na archívnej snímke slovenský boxer Andrej Csemez. Foto: TASR - mich

Kvalifikačné boje jedného z historicky najväčších boxerských turnajov (115 štátov) v pondelok zakončia zápasy o olympijské miestenky a želiezko v ohni bude mať aj Slovensko.

Busto Arsizio 10. marca (TASR) - Slovenský boxer Andrej Csemez nepostúpil do štvrťfinále svetovej olympijskej kvalifikácie v talianskom Busto Arsizio. V nedeľňajšom zápase kategórie do 80 kg podľahol Kim Džin-džeovi z Kórejskej republiky 2:3 na body.

Kvalifikačné boje jedného z historicky najväčších boxerských turnajov (115 štátov) v pondelok zakončia zápasy o olympijské miestenky a želiezko v ohni bude mať aj Slovensko. V kategórii žien 60 kg nastúpi Miroslava Jedináková proti domácej Talianke Alessie Melisanovej, ktorá je držiteľka troch medailí z MS vrátane zlata z roku 2016. Informovala Slovenská boxerská federácia.

Na turnaji sa súťaží v 13 hmotnostných kategóriách (7 mužských a 6 ženských), pričom z každej postúpia do Paríža traja, resp. štyria boxeri. Neúspešní reprezentanti budú mať k dispozícii posledný kvalifikačný turnaj v Bangkoku (23. mája - 3. júna).