Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Boxer Garcia mal údajne pozitívny dopingový test pred zápasom s Haneym

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

ESPN informovala, že Garcia mal pozitívny test deň pred duelom 20. apríla a aj ráno v deň zápasu, pričom uňho údajne našli aj zakázaný steroid 19-norandrosterón.

New York 2. mája (TASR) - Americký profesionálny boxer Ryan Garcia mal údajne pred aprílovým víťazným zápasom proti šampiónovi organizácie WBC v super ľahkej váhe Devinovi Haneymu pozitívny dopingový nález. Podľa zámorskej stanice ESPN mu v tele našli zakázanú látku ostarín.

ESPN informovala, že Garcia mal pozitívny test deň pred duelom 20. apríla a aj ráno v deň zápasu, pričom uňho údajne našli aj zakázaný steroid 19-norandrosterón. Výsledky testov mali redaktori obdržať od Dobrovoľnej antidopingovej asociácie (VADA). Garcia tieto správy poprel. "Každý vie, že nepodvádzam. Nikdy v živote som nebral steroidy. Vlastne ani neviem, kde by som ich zohnal. Čo môžem povedať? Ak to našli skôr, prečo s tým neprišli pred zápasom? Prečo by ma nechali vstúpiť do ringu ako podvodníka a potom to uverejnili?," uviedol 25-ročný boxer na sociálnej sieti X.