Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Boxer Kličko bude obhajovať titul WBA, IBF a WBO proti Thompsonovi

Vladimír Kličko Foto: TASR/AP Photo/Roberto Pfeil

Ukrajinský boxer Vladimír Kličko na svojom oficiálnom portáli uviedol, že 40-ročný Thompson je pre neho jednou z najťažších výziev v jeho kariére.

Berlín 12. apríla (TASR) - Pästiar Vladimír Kličko bude 7. júla vo švajčiarskom Berne obhajovať svetové majstrovské tituly verzií WBA, IBF a WBO v ťažkej váhe proti vyzývateľovi Tony Thompsonovi z USA.

Ukrajinský boxer na svojom oficiálnom portáli uviedol, že 40-ročný Thompson "je pre neho jednou z najťažších výziev v jeho kariére." Mladší z bratov Kličkovcov pritom ľavorukého zámorského pästiara knokautoval už v roku 2008 v severonemeckom Hamburgu.

Thompson, ktorý od poslednej prehry ťahá sériu piatich víťazstiev, má v doterajšej kariére bilanciu 36 výhier a 2 prehry pri 24 knokautoch.

Pre 36-ročného Klička to bude v poradí 21. zápas o majstrovský opasok a súčasne prvý od marcového víťazného duelu s Francúzom Jeanom-Marcom Mormeckom, ktorého v Düsseldorfe poslal k zemi pred časovým limitom. Ukrajinský pästiar je olympijským víťazom v ťažkej hmotnostnej kategórii, pričom zo 60 duelov vyhral 57 z toho 50 spôsobom K.O.