Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

VIDEO: Boxer nezvládol verdikt rozhodcu, zbil ho a už si nezaboxuje

Agresívny boxer Foto: youtube

Mladý chorvátsky boxer Vido Lončar si neudržal nervy na uzde a zlosť si doslova vybil na rozhodcovi.

Bratislava 22. októbra (Teraz.sk/TASR) - Chorvátsky boxer Vido Lončar dostal doživotný trest zákazu činnosti za útok na rozhodcu. Incident sa udial na európskom šampionáte juniorov v Záhrebe.

"To je to najhoršie, čo sa mohlo stať. Hanba pre Záhreb a Chorvátsko. Všetko úsilie, ktoré sme investovali do tohto podujatia bolo zničené v priebehu niekoľkých sekúnd," citoval internetový portál eurosport.de slová generálneho sekretára národného zväzu Marka Maroviča.

Boxerov skrat

Juniorský boxer Vido Lončar nezvládol prehru na domácej pôde a tvrdým KO poslal k zemi rozhodcu duelu. Agresora museli z ringu odtiahnuť.

Atak prišiel po rozhodnutí poľského arbitra v prospech Litovca Algirdasa Baniulisa. Lončar následne niekoľkokrát rozhodcu udrel a z ringu ho museli vytiahnuť za nohy.

Mladý Chorvát sa preboxoval až do finále finále ME v Záhrebe a svoje víťazné ťaženie chcel potvrdiť aj v dueli s Litovcom Algirdasom Baniulisom. Ten ho však porazil, čo Lončar psychicky nezvládol. Pribehol k rozhodcovi a pravým hákom ho ihneď poslal k zemi. Niekoľkými ďalšími údermi mlátil rozhodcu na zemi. Zaujímavosťou celého agresívneho incident je, že všetci ostatní sa bitke len prizerali a dokonca víťaz finálového duelu zutekal z bojového poľa. Usporiadateľom sa po niekoľkých sekundách podarilo zúrivca odtiahnuť z ringu preč za nohu.

Zraneného rozhodcu na mieste ošetrili zdravotníci.



Incident z iného uhla pohľadu.