Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Boxera Stevensona prebrali z umelého spánku

Na snímke kanadský boxer Adonis Stevenson. Foto: TASR/AP

Štyridsaťjedenročný Stevenson inkasoval v jedenástom kole súboja s Gvozdykom sériu úderov do hlavy, zrútil sa na zem a rozhodca predčasne ukončil zápas.

Quebec City 24. decembra (TASR) - Kanadského profesionálneho boxera Adonisa Stevensona prebrali z umelého spánku. Bol v ňom od začiatku decembra, keď po súboji s Ukrajincom Oleksandrom Gvozdykom podstúpil operáciu vážnych zranení mozgu.

"Napriek nedávnym správam, ktoré sa objavili v médiách, je Adonis pri vedomí. Lieči sa v blízkosti rodiny a pod dozorom lekárskeho tímu. Adonis je svetový šampión v ringu a rovnakú silu dokazuje aj pri zotavovaní sa. Adonis prežíva sviatočné obdobie počúvaním hudby a so svojou mesačnou dcérkou Adoniou," uviedla jeho priateľka Simone Godová v stanovisku, ktoré priniesla stránka RingTV.

Štyridsaťjedenročný Stevenson (bilancia 29-2-1, 24 KO) inkasoval v jedenástom kole súboja s Gvozdykom sériu úderov do hlavy, zrútil sa na zem a rozhodca predčasne ukončil zápas. Prišiel o titul organizácie WBC v poloťažkej hmotnostnej kategórii, ktorý získal v roku 2013 a obhájil ho deväťkrát.