Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Šport

Boxerista Fury zmeškal tlačovku s Kličkom

Na archívnej snímke vpravo úradujúci britský boxerský šampión v superťažkej hmotnostnej kategórii Tyson Fury a vľavo ukrajinský pästiar Vladimir Kličko. Foto: TASR/AP

Držiteľ opaskov organizácií WBA (Super), WBO, IBO a magazínu The Ring v superťažkej hmotnostnej kategórii podľa portálu ESPN uviazol v premávke na diaľnici M6.

Londýn 13. septembra (TASR) - Britský profesionálny boxer Tyson Fury zmeškal londýnsku tlačovú konferenciu pred odvetným súbojom s Ukrajincom Vladimirom Kličkom, ktorý je na pláne 29. októbra v Manchester Arene. Držiteľ opaskov organizácií WBA (Super), WBO, IBO a magazínu The Ring v superťažkej hmotnostnej kategórii podľa portálu ESPN uviazol v premávke na diaľnici M6.

"Vieme len toľko, že sa mu vybil telefón, mal problémy v premávke a pokazilo sa mu auto. Zápas sa však napriek rôznym šumom uskutoční," uviedol promotér Frank Warren. Furyho prípad bude Britská antidopingová agentúra (UKAD) riešiť až po súboji.

Organizácia WBA nariadila súboj Golovkin - Jacobs

Profesionálna boxerská organizácia WBA oficiálne nariadila súboj medzi Kazachom Gennadijom Golovkinom a Američanom Danielom Jacobsom. Informoval o tom web World Boxing News.

Tábory dostali tridsať dní na vyrokúvanie podmienok zápasu. Golovkin drží v strednej hmotnostnej kategórii opasok WBA s prívlastkom Super, Jacobs je vlastník regulárneho titulu.

"Kazašský hrom" dosiahol v sobotu 23. knokaut v sérii, keď v piatom z dvanástich vypísaných kôl spôsobom TKO zdolal Brita Kella Brooka. V čase ukončenia duelu, ktorý sa konal v londýnskej O2 Arene, viedol domáci pästiar u jedného rozhodcu, u dvoch arbitrov bol stav vyrovnaný. Verzia WBA nezastrešila toto meranie síl, keďže Brook prišiel z welterovej váhy.