Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Boxeristi Tankó so Strniskom skončili vo vyraďovacej časti

Na snímke vľavo slovenský boxer Viliam Tankó. Foto: TASR/Martin Baumann

V utorkovom súboji kategórie do 52 kg prehral Tankó s Ukrajincom Ihorom Sopinským 1:2 na body a z turnaja vypadol.


Samokov 11. augusta (TASR) - Slovenskí boxeri Viliam Tankó a Matúš Strnisko ukončili svoje pôsobenie na európskom šampionáte v bulharskom Samokove už vo vyraďovacej časti. V utorkovom súboji kategórie do 52 kg prehral Tankó s Ukrajincom Ihorom Sopinským 1:2 na body a z turnaja vypadol. Bronzový medailista z I. európskych hier v Baku tak definitívne prišiel o šancu štartovať na majstrovstvách sveta v Katare. Strnisko sa neprebojoval do štvrťfinále kategórie do 81 kg cez Poliaka Mateusza Jerzyho Tryca, keď ho rozhodcovia po vyrovnanom priebehu duelu diskvalifikovali v 3. kole.

"Súper z Ukrajiny boxoval dobre a hlavne šikovne. Vilo doplatil na to, že bol trošku premotivovaný, dá sa povedať, že srdce predbehlo hlavu. Hlavne v prvom kole urobil v rýchlom slede chyby, ktoré súper využil, a to ho dostalo do psychickej výhody," komentoval výkon Tankóa reprezentačný tréner SR Pavol Hlavačka. Mladý pästiar síce prišiel o katarské MS, ale šanca zúčastniť sa na olympijských hrách v Rio de Janeiro 2016 stále pre neho žije. "Keďže je rok olympijskej kvalifikácie, svetový šampionát nie je tentoraz otvorený turnaj ako tomu bolo doposiaľ. Do Kataru pocestuje najlepších šesť z každej kategórie na ME. Budúci rok nás však ešte čakajú dva kvalifikačné turnaje, na ktorých môže Vilo zabojovať o účasť v Riu," uviedol Hlavačka.

Strnisko v nedeľu v kategórii do 81 kg zdolal Džemala Bosnjaka z Bosny a Hercegoviny 2:1 na body, no proti Poliakovi Tryczovi neuspel. Prvé kolo prisúdili rozhodcovia súperovi, no v tom druhom bol slovenský borec úspešný a udržal sa v hre o postup. V treťom kole však dvakrát prepadol dole hlavou a rozhodcovia ho napokon diskvalifikovali. Okrem Tankóa so Strniskom prehrali svoje úvodné súboje predtým aj Michal Takács (do 56 kg), Michal Zátorský (do 60 kg) a Erik Tlkanec (do 91 kg).

ME v boxe - vyraďovacie súboje
do 52 kg: Viliam TANKÓ (SR) - Ihor Sopinskyj (Ukr.) 1:2
do 81 kg: Mateusz Jerzy Tryc (Poľ.) - Matúš STRNISKO (SR) 1:1, Strniska diskvalifikovali