Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Boyata predĺžil zmluvu s Herthou Berlín do roku 2024

Futbalista Borussie Dortmund Youssoufa Moukoko (uprostred), hráči Herthy Berlín Deyovaisio Zeefuik (vľavo) a Dedryck Boyata bojujú o loptu v zápase 8. kola nemeckej Bundesligy vo futbale Hertha Berlín - Borussia Dortmund v Berlíne v sobotu 21. novembra 2020. Moukoko prišiel v sobotnom zápase na ihrisko v 78. minúte a zapísal sa do histórie. Deň po svojich šestnástych narodeninách sa útočník Borussie Dortmund stal najmladším hráčom v histórii najvyššej nemeckej súťaže. Doterajší rekord Nuriho Sahina, tiež z Dortmundu, prekonal takmer o jedenásť mesiacov, keď bývalý stredopoliar debutoval vo veku 16 rokov a 335 dní. Foto: TASR/AP

Hertha vstúpi do novej sezóny nedeľným zápasom v Kolíne, kde pôsobí Ondrej Duda.

Berlín 12. augusta (TASR) - Nemecký futbalový klub Hertha Berlín sa dohodol na novej zmluve s kapitánom tímu Dedryckom Boyatom. Belgický obranca podpísal kontrakt do júna 2024.

"Dedryck je dôležitý líder tímu a patrí k našim kľúčovým hráčom," citovala agentúra DPA športového riaditeľa tímu Frediho Bobica. Boyata pišiel do Herthy, ktorej súčasťou je aj slovenský reprezentant Peter Pekarík, v roku 2019 zo Celticu Glasgow. Dosiaľ odohral celkovo 48 zápasov a strelil päť gólov.

Hertha vstúpi do novej sezóny nedeľným zápasom v Kolíne, kde pôsobí Ondrej Duda.