Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Boyle i Hodgson ukončili kariéru

Dan Boyle Foto: TASR/AP

Hodgson patril k najväčším talentom svojej generácie.

New York 5. októbra (TASR) - Po kanadskom hokejovom obrancovi Barretovi Jackmanovi sa rozhodol ukončiť kariéru i ďalší zadák Dan Boyle a prekvapujúco aj iba 26-ročný útočník Cody Hodgson. Informáciu priniesla oficiálna stránka NHL.

Hodgson patril k najväčším talentom svojej generácie. Na majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov v roku 2009 rodák z Toronta exceloval, keď v šiestich zápasoch strelil 5 gólov a na 11 asistoval. Ocenenie pre najužitočnejšieho hráča turnaja mu vtedy tesne "vyfúkol" spoluhráč z kanadského tímu John Tavares. Hodgsona draftoval klub Vancouver Canucks, ale v NHL sa výraznejšie presadil až ako hráč Buffala Sabres. Bodovo sa mu najviac darilo v sezóne 2013/2014, keď v 72. zápasoch získal 44 bodov (20+24). V rovnakej sezóne sa zúčastnil aj na svojom jedinom seniorskom šampionáte v bieloruskom Minsku, kde v ôsmich zápasoch nazbieral 8 bodov (6+2). Minulý ročník odohral v Nashville Predators, ale vedenie klubu ho počas sezóny presunulo na farmu do Milwaukee Admirals.

Koniec kariéry 40-ročného veterána Boylea sa dal očakávať. Olympijský víťaz z Vancouveru 2010 nebol nikdy draftovaný a do NHL prišiel vo veku 22 rokov. Do najslávnejšej súťaže sa dostal ako hráč Floridy Panthers, ale najlepšie obdobie kariéry zažil v inom floridskom klube - Tampa Bay Lightning. V drese "bleskov" získal v sezóne 2003/2004 Stanleyho pohár. Neskôr ešte odohral niekoľko vydarených sezón v San Jose Sharks, uplynulé dva ročníky pôsobil v New Yorku Rangers.