Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Bramborová opúšťa Taliansko a posilní gréckeho majstra

Na snímke slovenská volejbalová reprezentantka Ivana Bramborová (vľavo). FOTO TASR/Oliver Ondráš

Bramborová bude druhou Slovenkou v Olympiakose, v predminulej sezóne pôsobila v tomto klube smečiarka Martina Noseková.

Bratislava 22. augusta (TASR) - Slovenská volejbalová reprezentantka Ivana Bramborová opúšťa Apeninský polostrov. Po troch sezónach v Taliansku sa 29-ročná smečiarka sťahuje do Grécka, kde posilní tím úradujúceho majstra Olympiacos Pireus.

"Bude to pre mňa po troch rokoch v Taliansku zmena, ale teším sa na nové pôsobisko. V Olympiacose so mnou počítajú do základnej zostavy, čo ma teší. Verím, že nesklamem a budem pre tím platnou posilou," povedala ľavoruká smečiarka, ktorá sa v minulej sezóne tešila z majstrovského titulu v talianskej Serii A1 a aj zo zisku Talianskeho pohára v drese Rebecchi Nordmeccanica Piacenza.

Olympiacos bude hrať v novej sezóne druhú najprestížnejšiu pohárovú súťaž CEV Cup, v ktorom narazí na belgický Gent. "Tím bude mať aj v budúcej sezóne najvyššie ciele, chceme obhájiť majstrovský titul a obstáť čo najlepšie v európskom pohári. Verím, že svojimi výkonmi pomôžem tímu k naplneniu týchto cieľov," dodala skúsená volejbalistka.

Bramborová bude druhou Slovenkou v Olympiakose, v predminulej sezóne pôsobila v tomto klube smečiarka Martina Noseková. "Od Mati som si zisťovala informácie o klube a dostala som pozitívnu referenciu. Už som hovorila aj s trénerom, ktorý má v Grécku veľmi dobré meno a dobré tréningy. Teším sa aj na typicky búrlivé prostredie a ako som povedala, verím, že sa mi bude dariť a pomôžem tímu k dobrým výsledkom," dodala rodáčka so Žiaru nad Hronom. Do Grécka odlieta Bramborová v nedeľu a už v pondelok sa začína oficiálna príprava Olympiakosu na novú sezónu.

Bramborová začala kariéru v Žiari nad Hronom potom pôsobila v drese OMS Senica, v slovinskom TPV Novo Mesto, českom Prostějove a talianskych kluboch Pavia, Novara a Piacenza.