Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Šport

Brankár Július Hudáček ide do Frölundy

Július Hudáček Foto: TASR/AP Photo

Hudáček je momentálne so slovenskou reprezentáciu na 76. MS vo Fínsku a Švédsku.

Helsinki 11. mája (TASR) - Slovenský hokejový brankár Július Hudáček v piatok podpísal zmluvu do 30. apríla 2013 so švédskym klubom Frölunda Indians. Bývalý slovenský majster z HC Košice naposledy pôsobil v druholigovom švédskom Södertälje SK.

"Hudáček je obrovský talent a má dobrý charakter. Stane sa tak jedným z našich brankárov. Museli sme rýchlo konať, brankársku situáciu sme mali neistú, preto ju teraz Hudáček vyriešil," povedal o podpise 23-ročného brankára pre klubový web tréner Kent Johansson.

"Frölunda je klub s veľkou históriou. Verím, že sa dokážem ešte zlepšovať a toto je miesto, kde sa mi to môže podariť. Navyše mám rád Švédsko, je to bezpečná krajina s milými ľuďmi," uviedol pre web Hudáček, ktorý je momentálne so slovenskou reprezentáciu na 76. MS vo Fínsku a Švédsku.

Hudáček si pochutil na bravčovom

Aj keď si to sám úplne nepripustil, piatkový tréning Júliusa Hudáčka na MS bol špecifický. V Helsinkách ho vedenie slovenskej hokejovej výpravy dopísalo na súpisku až vo štvrtok, keď mali hráči voľno. "Ale v podstate sa týmto nič významné nerieši, situácia je taká istá ako predtým. Som tu preto, aby som prípadne zasiahol do bojov na turnaji, ale dúfam, že sa nič nestane, lebo naši brankári chytajú vynikajúco. Ale v prípade potreby som schopný okamžite zaskočiť," konštatoval pre TASR.

Jeho brat Libor sa ako útočník už prejavil niekoľkokrát a bol aj pri gólových akciách. "Som rád, že mu to ide, páči sa mi, ako nebojácne hrá. Ale v motokárach som bol lepší ja, tam nebolo čo riešiť," povedal Hudáček. Voľný deň okrem motokár Hudáčkovci tak ako aj ostatní hráči využili na večeru v reštaurácii v centre mesta: "Dobre nám padla, lebo na hoteli je dokola stále to isté - kura, cestoviny, ryža. Toto bolo zase pre športovca ťažšie jedlo, ale keďže zápas je až v sobotu, tak to nebude problém. Mali sme 'knedlo, vepřo, zelo' a potom palacinky s džemom a so zmrzlinou." Prekvapujúce, veď večera mala byť v maďarskej reštaurácii...: "Bola to podľa interiéru rakúska reštaurácia. Chutilo mi a to je podstatné."