Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Brankár Jarry ostáva v Pittsburghu, prišli Acciari a Graves

Na archívnej snímke brankár Tristan Jarry. Foto: TASR/AP

Pittsburgh posilní aj Alex Nedeljkovic, bývalý brankár Detroitu Red Wings sa dohodol na ročnej zmluve (1,5 milióna).

New York 2. júla (TASR) - Hokejový klub NHL Pittsburgh Penguins bol aktívny počas prvého dňa po otvorení trhu s voľnými hráčmi. Dres "tučniakov" si bude naďalej obliekať brankár Tristan Jarry, zmluvy podpísali aj útočník Noel Acciari, obranca Ryan Graves a brankár Alex Nedeljkovic.

Dvadsaťosemročný Jarry strávil celú kariéru NHL v Pittsburghu, v minulej sezóne odchytal 47 zápasov s bilanciou 24-13-7. Jarry podpísal päťročný kontrakt v celkovej hodnote 26,875 milióna dolárov.

O tri roky starší Acciari dokončil minulú sezónu v drese Toronta Maple Leafs, kam prišiel pred uzávierkou prestupov spoločne s Ryanom O'Reillym výmenou zo St. Louis Blues. V 77 zápasoch strelil 14 gólov a nazbieral 23 bodov. S "tučniakmi" uzavrel zmluvu na tri roky v hodnote 6 miliónov.

Dvadsaťsedemročný Graves podpísal s Penguins šesťročný kontrakt na 27 miliónov USD. V minulej sezóne hral za New Jersey Devils, v 78 zápasoch dal 8 gólov a nazbieral 26 bodov.

Pittsburgh posilní aj Alex Nedeljkovic, bývalý brankár Detroitu Red Wings sa dohodol na ročnej zmluve (1,5 milióna). V NHL odchytal 27-ročný brankár v minulom ročníku 15 duelov, väčšiu časť sezóny strávil na farme v AHL.