Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Brankár Nových Zámkov Chovan: Postup chceme potvrdiť čo najskôr

Na archívnej snímke Ján Chovan. Foto: TASR/Milan Kapusta

Play out je vyrovnaná od prvých zápasov, my máme pred sebou ešte dva, uviedol Chovan.

Bardejov 30. marca (TASR) - Hokejisti HC Nové Zámky sa utorňajším víťazstvom na ľade HC 46 Bardejov 4:2 výrazne priblížili postupu do najvyššej súťaže. Po 8. kole baráže sú s tesným náskokom na prvom mieste trojčlennej tabuľky. Postupové ambície Bardejovčanov dostali výťaznú ranu, brankár Sabol však situáciu nepovažuje za neriešiteľnú.

Tretia barážová konfrontácia najlepších tímov 1. ligy opäť priniesla vyrovnaný hokej. Navrch mali hostia, ktorí svoj triumf 4:2 spečatili gólom do prázdnej bránky v 60. minúte. "Často sa nám stáva, že prehráme o gól. Ťažko povedať, čím to je. Mali sme dostatok šancí najmä na začiatku a konci zápasu. Hnevať sa môžeme iba ak sami na seba. Žiaľ, najmä v domácich zápasoch sa trápime v koncovke. Na tom musíme urýchlene popracovať," mrzelo brankára Bardejova Richarda Sabola.

Jeho tím odohrá už len dva zápasy, pred ktorými je na nepostupovom 3. mieste v barážovej tabuľke. Nové Zámky a Piešťany majú navyše jeden vzájomný zápas k dobru. Vyhliadky Bardejovčanov nie sú ideálne, ale šanca postúpiť ešte žije. Vie to aj Sabol. "Play out je vyrovnaná od prvých zápasov. My máme pred sebou ešte dva. Ak ich vyhráme, získame šesť bodov a môžeme postúpiť," poznamenal 22-ročný brankár. Hráči Nových Zámkov sú vo výrazne lepšej pozícii. Na konte majú 9 bodov, čo je o dva viac než Bardejov a najbližšie dva zápasy odohrajú na domácom ľade. "Do Bardejova sme išli s nožom na krku a vedomím, že musíme získať body. Podarilo sa nám to aj bez niektorých opôr a o to je to víťazstvo cennejšie a viac nás teší. Bardejov od začiatku tlačil. Víťazstvo chceli rovnako ako my, mohli od nás v tabuľke odskočiť. Bol to vyrovnaný zápas a my sme šťastnejší. Do Bardejova sme išli s nožom na krku a vedomím, že musíme získať body. Podarilo sa nám to aj bez niektorých opôr a o to je to víťazstvo cennejšie a viac nás teší. Bardejov od začiatku tlačil. Víťazstvo chceli rovnako ako my, mohli od nás v tabuľke odskočiť. Po prvých dvoch víťazných zápasoch baráže sme to podcenili a prehrali ďalšie dva. Teraz sme sa už vrátili na víťaznú vlnu a postup chceme potvrdiť čo najskôr," priznal brankár Nových Zámkov Ján Chovan.

Hosťom chýbalo v utorňajšom zápase v Bardejove viacero skúsených hráčov, nehrali útočníci Hudec, Podstavek, Havlík či Svoboda. Viacero mladíkov v zostave ich dokázalo úspešne nahradiť, darilo sa najmä 20-ročnému Tomášovi Törökovi, ktorý strelil dva góly a pripísal si aj asistenciu. "Mladí chlapci zastúpili skúsenejších, ktorí nám dnes chýbali. Veľká vďaka mladíkom, ktorí nás dnes potiahli. Celú sezónu nás ťahali skúsenejší hráči, teraz to na seba vzali mladší. Sme radi, že mladíci ukázali, že môžu hrať hokej na tejto úrovni," uviedol brankár Chovan.

Priebežná tabuľka play out:
1. Nové Zámky 5 3 0 0 2 15:13 9
2. Piešťany 5 2 1 0 2 14:14 8
3. Bardejov 6 2 0 1 3 14:16 7

Zostávajúci program baráže:
piatok, 1. apríla: HC Nové Zámky - ŠHK 37 Piešťany
nedeľa, 3. apríla: HC 46 Bardejov - ŠHK 37 Piešťany
utorok, 5. apríla: HC Nové Zámky - HK 46 Bardejov
piatok, 8. apríla: ŠHK 37 Piešťany - HC Nové Zámky