Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Šport

Brankár Patrik Bartošák posilnil Spišskú Novú Ves

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Skúsený 30-ročný hráč pôsobil v tejto sezóne v Hradci Králové.

Spišská Nová Ves 8. februára (TASR) – Český brankár Patrik Bartošák zamieril do extraligového klubu HK Spišská Nová Ves, s ktorým sa dohodol na zmluve do konca prebiehajúcej sezóny. Účastník hokejovej Tipos extraligy o tom informoval TASR v tlačovej správe.

Skúsený 30-ročný hráč pôsobil v tejto sezóne v Hradci Králové. V jeho drese odchytal 17 stretnutí, v ktorých dosiahol úspešnosť zákrokov 91,9 percenta s priemerom dvoch gólov na zápas. V minulosti si obliekal aj dres Nižnekamska, Pelicans Lahti, či Třinca. "Sme radi, že sa nám podarilo Patrika podpísať do konca sezóny a ukázať našim fanúšikom, že chceme historickú sezónu zakončiť bojom o najvyššie miesta. Priniesť do Spišskej Novej Vsi brankára takých obrovských hokejových kvalít nebolo jednoduché, ale po viacerých osobných a telefonických stretnutiach sme našli zhodu a vidina bojovať o titul zlomovým bodom, prečo sa rozhodol prijať našu ponuku. Získavame tak rozdielového brankára top európskej kvality. Minulý rok sa nám niečo podobné podarilo príchodom Martina Réwaya a verím, že tento podpis nás posunie kvalitatívne aj výsledkovo ešte o povestný kúsok vyššie. Verím, že fanúšikovia ocenia našu snahu a v domácom zápase privítajú ´Bartesa´ ako sa patrí. Držím mu palce a prajem čo najviac víťazných zápasov v našom drese," uviedol generálny manažér klubu Richard Rapáč.

Bartošák sa predstavil aj v národnom tíme Česka na MS 2019 na Slovensku. V roku 2013 ho draftovalo Los Angeles Kings v 5. kole zo 146. miesta, ale v profilige sa nikdy nepredstavil. Na konte má 35 zápasov v AHL, obliekal si dres Manchesteru Monarchs.