Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Šport

Brankár Vokoun bude hrať za Pittsburgh

Vpravo slovenský brankár Jaroslav Halák a vľavo brankár českého tímu Tomáš Vokoun Foto: TASR/Martin Baumann

Washington Capitals vymenil českého brankára Tomáša Vokouna za draftovú voľbu.

Washington 4. júna (TASR) - Klub zámorskej hokejovej NHL Washington Capitals vytrejdoval v pondelok do Pittsburghu svojho českého brankára Tomáša Vokouna za voľbu v 7. kole tohtoročného draftu. Pittsburghu sa Čech hneď aj upísal na nasledujúce dva roky.

Tridsaťšesťročný brankársky veterán sa zranil pred tohtoročným play off a nemohol tak pomôcť Capitals v ceste za Stanleyho pohárom. Caps museli do vyraďovačky s nováčikom Brianom Holtbym, keďže sa im zranil aj Michal Neuvirth a nakoniec skončili na štíte NY Rangers v semifinále Východnej konferencie.

Zdanlivo jednostranná výmena je podmienená tým, že Vokoun sa stane neobmedzeným voľným hráčom po 1. júli. Podľa oficiálnej stránky NHL už "tučniaci" podpísali s Vokounom aj 2-ročný kontrakt v hodnote 4 miliónov dolárov.

V 680 zápasoch kariéry dosiahol Ćech priemer 2,55 gólu na zápas pri viac než 91-percentnej úspešnosti zásahov. V Pennsylvánii sa bude biť o post brankárskej jednotky s Marcom-Andrem Fleurym, ktorý síce v základnej časti vyhral v uplynulej sezóne 42 duelov, ale "pohorel" hneď v 1. kole play off proti Philadelphii (priemer 4,66 gólu na zápas a iba 83-percentná úspešnosť), ktorá znamenala pre jeho tím konečnú .