Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Brankár Vokoun bude počas výluky v NHL chytať za K. Vary

Vpravo slovenský brankár Jaroslav Halák a vľavo brankár českého tímu Tomáš Vokoun. Archívne foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Dvojnásobný majster sveta sa vracia domov, kde si neuplatňuje žiadne finančné nároky. Platiť si bude sám aj poistku.

Karlove Vary 2. novembra (TASR) - Výraznú posilu na brankárskom poste získali hokejisti českého extraligového klubu Karlove Vary. Počas výluky v NHL bude za nich chytať dvojnásobný majster sveta Tomáš Vokoun, ktorý sa tak vracia do svojho rodného mesta.

Kmeňový hráč Pittsburghu Penguins sa k mužstvu pripojí v pondelok 5. novembra. "Som rád, že sme sa s Tomášom dohodli. Musím zdôrazniť, že Tomáš k celej dohode pristúpil veľmi ústretovo a voči nášmu klubu nemá vôbec žiadne finančné požiadavky," vyjadril sa pre klubový web generálny manažér Miroslav Vaněk a dodal: "Poistku si uhradí sám a nepožaduje ani žiadnu mesačnú odmenu. Bude dostávať len prémie za vyhrané zápasy, či získané body v rovnakej výške, v akej sú odmeňovaní ostatní hráči A-mužstva." Podľa neho veľkú úlohu v jeho angažovaní, zohrala práve skutočnosť, že Vokoun sa v Karlových Varoch narodil "Pri návrate do Čiech boli pre Tomáša jednoznačnou voľbou práve Karlove Vary. Žiadny iný tím do úvahy nepripadal. Po prílete bude bývať u svojich rodičov, ktorí majú v meste rodinný domček."

Od Tomáša Vokouna sa očakáva, že svojou prítomnosťou v bránke mužstvu pomôže k lepším výsledkom. "Jeho nesmierne skúsenosti sú nenahraditeľné a budú sa nám hodiť. Myslím si, že Lukáš Mensator, či Tomáš Závorka, ale aj všetci naši ďalší brankári v mládežníckych a žiackych kategóriách, budú mať od Tomáša čo odkukať."

Tomáš Vokoun má za sebou 14 sezón v NHL, od septembra však neodchytal ani jeden zápas. "Je nám jasné, že Tomáš dlho nechytal v žiadnom zápase. Od augusta sa iba tréningovo pripravoval a jeho zápasové manko je značné. Sme pripravení mu nechať dostatok času, aby sa dostal do správnej formy a bol pre náš tím prínosom," uzavrel Tomáš Vaněk.