Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Brännströma po náraze od Clutterbucka odniesli na nosidlách

Erik Brännström z Ottawy Senators je odnesený z ľadu počas druhej tretiny hokejového zápasu tímu NHL proti New York Islanders vo štvrtok 26. októbra 2023 v Elmonte, New York. Foto: TASR/AP

Dvadsaťštyriročného hokejistu po niekoľkominútovom ošetrení odviezli na nosidlách a putoval rovno do nemocnice v New Yorku.

New York 27. októbra (TASR) - Erik Brännström nedohral pre vážne zranenie zápas hokejovej NHL medzi New Yorkom Islanders a Ottawou. Švédsky obranca Senators opustil ľadovú plochu na nosidlách.

Incident sa odohral v druhej tretine duelu, v ktorom Islanders vyhrali nad Senators 3:2, keď útočník "ostrovanov" Cale Clutterbuck narazil Brännströma na mantinel a ten po nepríjemnom páde na hlavu a chrbát ostal ležať na ľade. Dvadsaťštyriročného hokejistu po niekoľkominútovom ošetrení odviezli na nosidlách a putoval rovno do nemocnice v New Yorku.

Senators oznámili, že Brännström je pri vedomí, ale na vyšetreniach ostal celú noc. "Sú to veľmi nepríjemné momenty, ktoré emočne vplývajú na celý tím. Čakáme na výsledky. Zdá sa, že by to malo byť v poriadku, ale uvidíme čo prinesú ďalšie správy," povedal podľa nhl.com po zápase tréner Ottawy D.J. Smith. V čase tohto momentu viedli Islanders 2:1.

Pre Brännströma to bol siedmy zápas v prebiehajúcej sezóne, do zranenie odohral sedem minút a 37 sekúnd. "Nerád to vidím. Je mi z toho zle ešte aj teraz. Verím, že bude v poriadku," povedal Clutterbuck, ktorý za svoj zákrok nedostal v zápase trest.