Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Na ME v krasokorčuľovaní v Bratislave bude pomáhať 150 dobrovoľníkov

Slovenská krasokorčuliarka Nicole Rajičová, ilustračné foto Foto: TASR/AP

Známa slovenská medzinárodná krasokorčuliarska rozhodkyňa spracováva dotazníky dobrovoľníkov už niekoľko mesiacov.

Bratislava 14. januára (TASR) - Na ISU majstrovstvách Európy v krasokorčuľovaní v Bratislave bude pôsobiť 150 dobrovoľníkov z desiatich krajín. Šampionát starého kontinentu sa na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu uskutoční už o dva týždne, od 27. do 31. januára.

"Prihlásených máme dobrovoľníkov z desiatich krajín," uviedla v oficiálnej tlačovej správe zaslanej TASR manažérka ľudských zdrojov organizačného výboru ISU ME 2016 Lenka Bohunická. "Okrem slovenských záujemcov sa nám prihlásili dobrovoľníci zo Španielska, Ruska, Švédska, Nemecka, Uzbekistanu, Maďarska, Macedónska, Poľska a Českej republiky. Medzi pôvodne prihlásenými sme registrovali dokonca slečnu z Číny. Tento výpočet jasne odráža vysoký záujem o krasokorčuliarsky šampionát po celej Európe, čo nás veľmi teší."

Známa slovenská medzinárodná krasokorčuliarska rozhodkyňa spracováva dotazníky dobrovoľníkov už niekoľko mesiacov. Najviac záujemcov o prácu dobrovoľníkov pribudlo na jeseň, keď sa rozbehla propagačná kampaň k šampionátu. "Vekové zloženie dobrovoľníkov je rôznorodé, väčšinou ide o študentov vysokých škôl, ale máme aj niekoľko záujemcov dôchodkového veku. Najstarším dobrovoľníkom bude 64-ročný bývalý príslušník ozbrojených síl," dodáva Bohunická.

Dobrovoľníci budú pôsobiť na rôznych pozíciách, budú pomáhať divákom pri orientácii v hale, budú pracovať v tlačovom stredisku a časť z nich pomôže pri zaistení športovej stránky šampionátu. "Pre nás je najdôležitejšie, aby dobrovoľníci boli pozorní a ochotní pomôcť účastníkom zorientovať sa. Ich práca je mimoriadne dôležitá, môžu ovplyvniť vnímanie nášho šampionátu športovcami i divákmi. Veríme, že to bude len pozitívne," dodala Bohunická.