Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

Bratislava privíta turnaj Olympijských nádejí do 18 rokov

Na snímke slovenský mužský tím U18. Foto: Martin Čavoš

Pre slovenské družstvá to bude zároveň skúška pred budúcoročnou kvalifikáciou na ME.

Bratislava 28. apríla (TASR) – Bratislava bude od piatka do nedele hostiť turnaj Olympijských nádejí do 18 rokov chlapcov aj dievčat v pozemnom hokeji. Na podujatí sa predstavia okrem domáceho tímu aj družstvá z Poľska, Českej republiky, Maďarska a Litvy.

Turnaj má dlhoročnú tradíciu v strednej Európe a každý rok láka aj ďalšie krajiny. "Ide o dlhoročný medzinárodný turnaj, vznikol ako podujatie štátov Vyšehradskej štvorky, no postupne pribudli aj ďalšie krajiny. Napríklad Rakúsko a tento rok máme premiérovo Litvu," povedal pre TASR hlavný tréner slovenských dievčat aj chlapcov Martin Čavoš.

Foto: Martin Čavoš
Zatiaľ čo pre Česko a Poľsko to bude príprava na tohtoročné ME v Škótsku, resp. Írsku, pre slovenské družstvá to bude skúška pred budúcoročnou kvalifikáciou na ME, keďže v tejto vekovej kategórii doteraz nevysielali tímy na kontinentálny šampionát. "Zápasy s tak kvalitnými súpermi nám ukážu, aký potenciál máme a na čom všetkom ešte treba popracovať. Nesmieme zabúdať, že chlapci z Čiech hrajú najvyššiu možnú kategóriu v rámci Európy a to iste platí aj o Poľkách, takže zápasy to budú určite ťažké, ale aj napriek tomu si veríme a dúfam, že favoritov potrápime," pokračoval Čavoš.

Najmä s chlapcami má vysoké ambície. "Je to turnaj do 18 rokov, no z nášho pohľadu je významný aj pre reprezentáciu do 21 rokov, keďže tá hrá na budúci rok majstrovstvá Európy. Zároveň je to pre nás také zrkadlo, ako stojíme v kategórii do 18 rokov. Ak proti tímom z A-kategórie odohráme dobré zápasy, prečo sa neprihlásiť do kvalifikácie na ME? Mojím cieľom je uspieť na tomto turnaji najmä s chalanmi. Prvé miesto je asi odvážne, ale byť aspoň na 2. mieste by bolo fajn. Chceme súperov potrápiť a uhrať dobré výsledky," dodal hlavný tréner.

Všetky zápasy turnaja sa odohrajú na Národnom štadióne ing. Pavla Rosu na Jurkovičovej ulici v Rači. Bratislava privíta hokejistky z Čiech, Poľska a Maďarska a chlapci si zmerajú sily s hráčmi z Litvy, Čiech a Poľska.



program:

piatok, 29. apríla:
11.00 h ženy SR - Maďarsko,
13.00 ženy Poľsko - Česko,
15.00 muži SR - Litva,
17.00 muži Poľsko - Česko

sobota, 30. apríla:

10.00 ženy SR - Česko,
12.00 ženy Poľsko - Maďarsko,
14.00 SR - Česko,
16.00 Poľsko - Litva

nedeľa, 1. mája:
9.30 ženy SR - Poľsko,
11.30 ženy Česko - Maďarsko,
13.30 muži SR - Poľsko,
15.30 muži Česko - Litva