Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Messiho Argentína zdolala svojho odvekého rivala

Argentínsky futbalista Lionel Messi, archívne foto. Foto: TASR/AP

Kouč Argentíny Jorge Sampaoli zažil víťaznú premiéru na lavičke národného tímu, o tesnom triumfe jeho zverencov rozhodol obranca Gabriel Mercado v 45. minúte.

Melbourne 9. júna (TASR) - Futbalisti Argentíny vyhrali v piatkovom prestížnom medzištátnom dueli v austrálskom Melbourne nad Brazíliou 1:0. Kouč Argentíny Jorge Sampaoli tak zažil víťaznú premiéru na lavičke národného tímu, o tesnom triumfe jeho zverencov rozhodol obranca Gabriel Mercado v 45. minúte.

V očakávanom dueli odvekých juhoamerických rivalov na štadióne Melbourne Cricket Ground dostali v drese Brazílie voľno opory Neymar, Marcelo i Dani Alves. Na druhej strane nechýbal s kapitánskou páskou Lionel Messi, pre zranenie sa do hry nedostal defenzívny pilier Javier Mascherano.

Prvú veľkú šancu zápasu mal v 6. minúte Angel Di Maria, po rýchlom protiútoku ale z uhla trafil iba pravú žrď Wevertonovej bránky. Brazílčania odpovedali o štvrťhodinu neskôr brejkom, po ktorom ale Philippe Coutinho sám pred brankárom Sergiom Romerom váhal so zakončením. Záver prvého polčasu vyznel herne jasne pre Argentínu - strely Di Mariu a Paula Dybalu súpera iba vystrašili, no v poslednej minúte po centri do šestnástky trafil Nicolas Otamendi hlavou žrď a odrazenú loptu poslal zblízka Mercado bez problémov do opustenej bránky.

Po zmene strán sa pred 95.969 divákmi snažili Brazílčania o vyrovnanie a najbližšie boli v 62. minúte. Gabriel Jesus po individuálnom prieniku obišiel aj brankára, ale trafil iba pravú žrď prázdnej bránky, na ľavej žrdi skončila vzápätí následná dorážka Williana. "Kanárici" sa tak gólu nedočkali a prerušili deväťzápasovú víťaznú sériu pod vedením kouča Titeho, ktorý prevzal tím v júni 2016.

"V prvom polčase sme mali viac šancí ako súper a často sme hrali na jeho polovici. V druhom si Brazílčania vytvorili niekoľko situácií na vyrovnanie, ale nebolo ich veľa. Celkovo som spokojný s entuziazmom a prístupom mojich zverencov a triumf nad klasickým rivalom je pre nás určite povzbudením do ďalšej práce," zhodnotil stretnutie Sampaoli.

Brazílčan Willian po ďalšom vydaní "superclásico" ľutoval najmä nepremenenú príležitosť po hodine hry: "Šťastie pri nás v tom momente nestálo, veď sme dvakrát opečiatkovali žrď. Napriek tomu sme odohrali dobrý zápas. Proti Argentíne je to vždy náročné, snažili sme sa dať do toho všetko a vyhrať. Nevyšlo to, ale už sa pozeráme dopredu na ďalší zápas."

Rusko - Čile 1:1 v prípravnom zápase v Moskve

V piatkovom prípravnom zápase v Moskve remizovali futbalisti domáceho Ruska s reprezentáciou Čile 1:1. Pre oba tímy išlo o generálku na Pohár konfederácií.

prípravný zápas:

Moskva
Rusko - Čile 1:1 (0:0)
Góly: 67. Vasin - 56. Isla

prípravný medzištátny zápas v Melbourne:



Brazília - Argentína 0:1 (0:1)
Gól: 45. Mercado. Rozhodoval: Beath (Austr.), ŽK: Paulinho, Rafinha - Maidana, 95.969 divákov.