Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Brazília remizovala s Venezuelou 0:0, fanúšikovia ju opäť vypískali

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Napriek tomu zostáva na čele tabuľky so štyrmi bodmi o skóre pred Peru, ktoré si na Maracane poradilo s Bolíviou 3:1.

Salvador 19. júna (TASR) - Brazílski futbaloví reprezentanti nedokázali vo svojom druhom zápase v A-skupine Copa America prelomiť obranné hradby súpera a iba remizovali s Venezuelou 0:0. Domáci tím mal na štadióne v Salvadore územnú prevahu, ale herne nenadchol a fanúšikovia ho rovnako ako v prvom dueli vypískali. Napriek tomu zostáva na čele tabuľky so štyrmi bodmi o skóre pred Peru, ktoré si na Maracane poradilo s Bolíviou 3:1.

Favorizovaným "kanárikom" arbiter neuznal tri góly, z toho dva po zásahoch videorozhodcu. Venezuelčanom pomohol systém VAR aj v predchádzajúcom súboji s Peru, kde ich uchránil takisto od dvoch inkasovaných gólov a zápas sa rovnako skončil bezgólovou remízou. "Nech žije videorozhodca. Toto je pre nás historický výsledok. Získali sme dôležitý bod, ten však nebude mať žiadnu cenu, pokiaľ nepostúpime zo skupiny," vyslovil sa tréner Venezuely Rafael Dudamel.

V prvom polčase neplatil gól Roberta Firmina pre faul. Video bolo prvýkrát v akcii po tom, čo striedajúci Gabriel Jesus rozvlnil sieť po hodine hry a odhalilo Firminov ofsajd. V závere pre to isté porušenie pravidiel čilský rozhodca Julio Bascunan odvolal gól Philippa Coutinha. Tréner domáceho tímu Tite však nemal po zápase ťažké srdce na rozhodcov. "Pri oboch gólových situáciách, ktoré skúmalo video, urobili správne rozhodnutie. VAR bol presný. Nemám sa čoho dožadovať, situácie boli posúdené spravodlivo," citovala Titeho agentúra AFP.

Domáci fanúšikovia boli po zápase značne rozladení, čo dali hráčom zreteľne najavo, keď ich po záverečnom hvizde vybučali. Brazílski priaznivci dokonca na konci stretnutia fandili futbalistom Venezuely, pri ich každom dotyku s loptou skandovali "ole". "Samozrejme, nám to nijako nepomôže, keď vlastní fanúšikovia sú proti nám a kričia 'ole' súperovi. Tento zápas sme mali vyhrať, vypracovali sme si množstvo šancí. Je to frustrujúce. Nezostáva nám nič iné, ako ďalej bojovať a snažiť sa vydať zo seba to najlepšie," povedal obranca Filipe Luis.

Brazília aj Peru majú postup do štvrťfinále na dosah, v sobotu 22. júna sa stretnú v priamom dueli o prvé miesto v skupine (21.00). V paralelnom zápase Bolívia narazí na Venezuelu.

Copa America
A-skupina

Salvador
Brazília - Venezuela 0:0

Rio de Janeiro
Bolívia - Peru 1:3 (1:1)
Góly: 28. Martins (z 11 m) - 45. Guerrero, 55. Farfan, 90.+ Flores


Tabuľka

1. Brazília 2 1 1 0 3:0 4

2. Peru 2 1 1 0 3:1 4

3. Venezuela 2 0 2 0 0:0 2

4. Bolívia 2 0 0 2 1:6 0