Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Gól Rodrigueza zvolili za najkrajší na šampionáte

Kolumbijčan James Rodriguez oslavuje úvodný gól počas osemifinále medzi Kolumbiou a Uruguajom na MS na štadióne Maracana v Rio de Janeiro v Brazílii, 28. júna 2014 Foto: TASR/AP

Rodriguez sa stal tretím juhoamerickým víťazom tejto ankety za sebou.

Rio de Janeiro 21. júla (TASR) - Kráľ strelcov futbalových MS v Brazílii James Rodriguez sa dočkal ďalšieho ocenenia. Presný zásah kolumbijského stredopoliara v osemfinále proti Uruguaju (2:0) vyhral na oficiálnej stránke FIFA anketu o najkrajší gól šampionátu.

Rodriguezov gól patril k top momentom brazílskeho turnaja, keď si loptu po hlavičkovom priťuknutí od Abela Aguilara spracoval na prsiach a v otočke volejom od brvna prekonal Fernanda Musleru. Návštevníci stránky FIFA mu poslali viac ako štyri milióny hlasov. Na druhom mieste v súboji o najkrajší gól skončila efektná ďalekonosná hlavička "rybičkou" od Holanďana Robina van Persieho v súboji so Španielskom a tretí bol opäť Rodriguez a jeho technické zakončenie proti Japonsku. Víťazný gól vo finále z kopačky Nemca Maria Götzeho do siete Argentíny v predĺžení obsadil v hlasovaní štvrtú priečku.

Rodriguez sa stal tretím juhoamerickým víťazom tejto ankety za sebou. V roku 2006 triumfoval Argentínčan Maxi Rodriguez za gól proti Mexiku, pred štyrmi rokmi Uruguajčan Diego Forlan za parádne zakončenie v súboji s Nemeckom.