Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Brazília vyradila Antonyho z kádra po obvineniach z domáceho násilia

Na archívnej snímke z 19. augusta 2023 futbalista Manchestru United Antony reaguje počas zápasu anglcikej Premier League Tottenham Hotspur - Manchester United v Londýne. Foto: TASR - AP

Päťnásobní majstri sveta nastúpia proti Bolívii (9. septembra) a v Peru (13. septembra).

Sao Paulo 5. septembra (TASR) - Brazília vyradila Antonyho z kádra pre nadchádzajúce dva zápasy kvalifikácie MS 2026. Tamojšie médiá v pondelok zverejnili podrobnosti o údajnom domácom násilí hráča Manchestru United voči jeho bývalej priateľke. Päťnásobní majstri sveta nastúpia proti Bolívii (9. septembra) a v Peru (13. septembra). V nominácii ho nahradí útočník Gabriel Jesus z Arsenalu.

Brazílska futbalová konfederácia (CBF) uviedla, že Antony nebude súčasťou tímu "vzhľadom na skutočnosti, ktoré sa v pondelok dostali na verejnosť". Jeho bývalá priateľka ho 20. mája nahlásila na polícii pre údajné domáce násilie, pričom obvinenia v júni a aj v pondelok opäť poprel. Brazílske médiá zverejnili ich údajné výmeny názorov, v ktorých sa hráč podľa všetkého žene viackrát vyhrážal a zastrašoval ju.

CBF uviedla, že prípad "treba vyšetriť" a že jeho vylúčenie bolo zamerané na ochranu jeho a národného tímu. Polícia v Sao Paule pre agentúru AP potvrdila, že vyšetrovanie prebieha, ale neposkytla žiadne podrobnosti.

Dvadsaťtriročný krídelník Antony predtým, ako ho v pondelok vyradili z tímu, zverejnil na Instagrame vyhlásenie: "Dôrazne odmietam obvinenia. Ona každú chvíľu vo výpovediach alebo v rozhovoroch prináša inú verziu obvinení." Zároveň priznal, že jeho vzťah so ženou bol "búrlivý", ale nikdy ju fyzicky nenapadol.