Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Brémy zdolali Bayern po takmer 16 rokoch, Müller: Facka do tváre

Futbalista Harry Kane z Werderu Brémy reaguje po prehre 0:1 po zápase 18. kola nemeckej Bundesligy Bayern Mníchov - Werder Brémy 21. januára 2024 v Mníchove. Foto: TASR/AP

Nehrali sme tak, ako sa na Bayern patrí. Vyzeralo to, ako by sme viedli ligu o desať bodov a o tri dni nás čakal zápas Ligy majstrov. Nielen diváci mohli mať dojem, že sa hráči šetrili, hovorí Tuchel.

Mníchov 22. januára (TASR) - Futbalisti Werderu Brémy čakali na víťazstvo proti Bayernu Mníchov takmer šestnásť rokov. Od ich posledného triumfu, ktorý sa zrodil 20. septembra 2008, nasledovalo celkovo 27 neúspešných pokusov o zdolanie rekordného nemeckého šampióna, z nich až 26-krát odchádzali z trávnika ako zdolaní. Veľký deň Werderu prišiel v nedeľu, keď jeho hráči šokovali Allianz Arenu a brali všetky body po víťazstve 1:0.

V 59. minúte sa o to postaral gólom Mitchell Weiser, bývalý hráč Bayernu. "Predviedli sme výkon na hranici našich možností. Bránili sme ako jeden muž a keď sa naskytla príležitosť, skúšali sme hroziť z brejkov. Bol to náš deň, všetko nám vychádzalo. Len v takom prípade môžete pomýšľať na víťazstvo proti takej kvalite, akú má Bayern," citovala AFP Weisera, ktorý pôsobil v Bayerne ako 18-ročný tri sezóny.

Domáci v prvom polčase nezobrali vážne varovanie, keď dopravil loptu do siete Justin Njimah. Zasiahol však VAR, ktorý odhalil faul na Jamala Musialu. Gól Weisera po zmene strán už bol korektný a obhajcovia titulu tak utrpeli prvú domácu prehru v prebiehajúcom ligovom ročníku. Na vedúci Bayer Leverkusen strácajú sedem bodov, odohrali však o zápas menej ako "farmaceuti". Bayern prehral v Allianz aréne prvýkrát od augustového finále Superpohára, keď nestačili na RB Lipsko (0:3). Poslednú ligovú prehru na domácej pôde zaznamenali proti rovnakému súperovi v predposlednom kole uplynulého ročníka Bundesligy 20. mája (1:3).

"Treba sa opýtať hráčov," reagoval tréner Bayernu Thomas Tuchel na žiadosť, aby zhodnotil výkon svojho mužstva. "Nehrali sme tak, ako sa na Bayern patrí. Vyzeralo to, ako by sme viedli ligu o desať bodov a o tri dni nás čakal zápas Ligy majstrov. Nielen diváci mohli mať dojem, že sa hráči šetrili," priznal Tuchel. Ešte kritickejší smerom do vlastných radov bol Thomas Müller: "Boli sme pomalí, našej hre chýbala myšlienka. Dostali sme poriadnu facku do tváre."