Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Sagan po triumfe v 3. etape Tour Down Under: Výborný finiš

Peter Sagan, archívna snímka. Foto: TASR/AP

V záverečnom špurte 146 km dlhej etapy z Lobethalu do Uraidly zdolal Sagan Španiela Luisa Leona Sancheza (Astana Pro Team) a Juhoafričana Daryla Impeyho (Mitchelton - Scott).

Uraidla 17. januára (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Bora-hansgrohe vyhral 3. etapu pretekov Santos Tour Down Under v Južnej Austrálii a zaznamenal premiérový triumf v novej sezóne. V záverečnom špurte 146 km dlhej etapy z Lobethalu do Uraidly zdolal Španiela Luisa Leona Sancheza (Astana Pro Team) a Juhoafričana Daryla Impeyho (Mitchelton - Scott).

"Som veľmi šťastný. Ďakujem tímu CCC, že kontroloval celý deň priebeh pretekov. Pre nás to bolo skvelé, lebo moji kolegovia sa mohli o mňa starať celý čas, aby som zostal v bezpečí. Bol to výborný finiš a po záverečnom kopci som si povedal, že to bude rovnaké ako pred rokom a že musím zostať koncentrovaný. Pomohlo mi, že túto koncovku som poznal, a takisto som bol rád, že som dorazil do cieľa v skupine vrchárov. Po rýchlostnej stránke to bolo ľahšie, ale aj tak to bolo na páske tesné. V zajtrajšej etape tipujem za víťaza Sáncheza. Je veľmi rýchly," citoval špecializovaný portál cycling-info.sk slová Sagana, ktorý sa dostal na čelo šprintérskej súťaže. Vďaka triumfu v tretej etape sa trojnásobný majster sveta dostal na druhú priečku celkového poradia len so sekundovou stratou na novozélandského lídra Patricka Bevina (CCC Team).

Výsledky 3. etapy Tour Down Under (Lobethal - Uraidla, 146 km): 1. Peter SAGAN (SR/Bora–hansgrohe) 3:46:06 h, 2. Luis Leon Sanchez (Šp./Astana), 3. Daryl Impey (JAR/Mitchelton–Scott), 4. Danny van Poppel (Hol./Jumbo–Visma), 5. Patrick Bevin (N. Zél./CCC Team), 6. Jan Polanč (Slov./UAE Team Emirates) všetci rovnaký čas ako víťaz

celkové poradie: 1. Bevin 10:20:09 h, 2. SAGAN +1, 3. Sanchez +9, 4. Michael Storer (Austr./Sunweb) +10, 5. Impey +11, 6. Van Poppel +15