Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Greguš si do Vianoc nezahrá, čaká ho operácia chodidla

Na archívnej snímke súboj o loptu medzi Konstantinsom Budilovsom z Lotyšska (vľavo) a Jánom Gregušom zo Slovenska. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Stredopoliar FC Kodaň, ktorého čaká operácia, vynechá blížiace sa prípravné zápasy slovenského tímu s Ukrajinou (10. novembra v Ľvove) a Nórskom (14. novembra v Trnave).

Bratislava 24. októbra (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Ján Greguš si pre zlomeninu v chodidle pravej nohy v tomto roku už pravdepodobne nezahrá. Stredopoliar FC Kodaň, ktorého čaká operácia, vynechá blížiace sa prípravné zápasy slovenského tímu s Ukrajinou (10. novembra v Ľvove) a Nórskom (14. novembra v Trnave).

Greguš sa zranil vo víkendovom zápase dánskej ligy s Aarhusom (4:0), keď musel opustiť ihrisko v bolestiach už v 24. minúte. "Chcel som zabrať, zle som dostúpil a počul som, ako mi v chodidle puklo. Skúšal som ešte chvíľu hrať, ale bolelo to veľmi. To puknutie mi naznačilo, že je zle," uviedol pre futbalsfz.sk Greguš.

"Vyšetrenia ukázali, že mám únavovú zlomeninu na vonkajšej strane chodila pravej nohy. Lekári ma oboznámili, že mám dve možnosti, ako sa to dá liečiť. Prvá by bola bez chirurgického zásahu, no liečba by trvala dlhšie a navyše by hrozilo, že sa mi to môže zle zrásť alebo aj obnoviť. Druhá možnosť je operácia, keď mi zlomeninu vystužia a liečba by bola kratšia. Ak by išlo všetko ako má, po štyroch týždňoch by som pomaličky mohol začať nohu zaťažovať. Do Vianoc som však určite bez futbalu," poznamenal Greguš.

Operáciu mu naplánovali v Kodani na pondelok 30. októbra. "Už som písal aj asistentovi trénera Tarkovičovi, že novembrový zraz je pre mňa pasé. Je to moje prvé vážnejšie zranenie, ale hovorím si, že mohlo byť aj horšie. Veď pri zranení kolena sa pauzuje pol roka a niekedy aj viac. Verím, že všetko dobre dopadne a ja sa budem môcť čím skôr vrátiť do futbalového kolotoča."