Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

LIGA MAJSTROV: Real rozstrieľal APOEL, Neapol zdolal Šachťar

Na snímke hráč Realu Karim Benzema (vpravo) oslavuje s Lukom Modričom (v stred) svoj gól v zápase 5. kola skupinovej fázy Ligy majstrov v H skupine APOEL Nikózia Real Madrid v Nikózii 21. novembra 2017. Foto: TASR/AP

V E-skupine Spartak Moskva iba remizoval s NK Maribor 1:1, keď bod pre hostí zariadil gólom v nadstavenom čase Jasmin Mešanovič.

Bratislava 21. novembra (TASR) - Futbalisti Besiktasu Istanbul a Realu Madrid si v utorňajších zápasoch 5. kola skupinovej fázy zabezpečili miestenku v osemfinále Ligy majstrov 2017/18. Pridali sa ku kvartetu Paríž Saint-Germain, Bayern Mníchov, Manchester City a Tottenham Hotspur, ktoré už malo istý postup po štvrtom kole.

Nádej na účasť vo vyraďovacej fáze si zachoval SSC Neapol v zostave s kapitánom Marekom Hamšíkom po tom, ako po zlepšenom výkone v druhom polčase zvíťazil nad Šachtarom Doneck 3:0. V poslednom kole však musia "Partenopei" zdolať Feyenoord Rotterdam a súčasne dúfať v trojbodovú pomoc Manchestru City proti Šachtaru.

Ukrajinský zástupca začal na štadióne San Paolo nebojácne a hrozil z rýchlych kontier. V úvodnej desaťminútovke mal dve dobré príležitosti Taison, ale bezgólové skóre nezmenil. Neapol nebol vo svojej koži, jeho hráči sa nevedeli dostať do tempa ani do výraznejších šancí, až v 28. minúte Insigneho technický pokus vytlačil Pjatov končekmi prstov na roh. Na opačnej strane Marlos vyprášil rukavice Reinu. V 56. minúte predviedol individuálne majstrovstvo Insigne, ktorý si naviedol loptu do palebnej pozície a z 25 metrov technickou strelou nedal Pjatovovi šancu - 1:0. V 69. minúte mohol vniesť kľud na kopačky Neapola Zieliňski, po hrubej chybe hosťujúcej obrany však netrafil odkrytú bránu. V 81. minúte poľský stredopoliar napokon odčinil zaváhanie gólom na 2:0 a po ňom Mertens spečatil hlavičkou zblízka triumf SSC.

Duel Manchester City - Feyenoord Rotterdam sa pod taktovkou slovenského rozhodcu Ivana Kružliaka niesol v znamení hernej prevahy anglického favorita, ktorý sa však dlho trápil v koncovke. Vykúpil ho až gól Sterlinga v 88. minúte. Tím Pepa Guardiolu si udržal stopercentnú bilanciu a stal sa víťazom F-skupiny, v hre o druhé miesto sú Šachtar Doneck a Neapol.

Besiktas spečatil prvenstvo v G-skupine utorňajšou domácou remízou 1:1 s FC Porto. Turecký klub má na čele tabuľky pred posledným kolom nedostižný štvorbodový náskok pred portugalským súperom a Lipskom. Od 29. minúty síce prehrával po góle hosťujúceho stopéra Felipeho, no v 41. minúte vyrovnal Brazílčan Talisca, ktorému do gólovej pozície prihral po odvážnom prieniku do šestnástky Tosun. Po zmene strán už diváci vo Vodafone Parku gól nevideli. V druhom súboji G-skupiny Monaco prehralo doma s Lipskom nečakane hladko 1:4. Úradujúci francúzsky šampión definitívne stratil šancu na odpútanie sa z posledného miesta v tabuľke a nezopakuje senzačné semifinále z minulej sezóny. O druhú postupovú pozíciu budú v 6. kole na diaľku súperiť Lipsko s Portom.

V E-skupine Spartak Moskva iba remizoval s NK Maribor 1:1, keď bod pre hostí zariadil gólom v nadstavenom čase Jasmin Mešanovič. Ruský tím po zaváhaní so slovinským outsiderom zotrval na tretej priečke tabuľky za FC Liverpool a FC Sevilla, ktorých večerný vzájomný duel sa skončil remízou 3:3. "The Reds" odskočili súperovi po efektívnej úvodnej polhodine, po ktorej viedli 3:0. Po zmene strán sa Andalúzania dvomi zásahmi Ben Yeddera vrátili do hry a v nadstavenom čase Guido Pizarro vyrovnal na 3:3.

Obhajca a rekordný 12-násobný držiteľ trofeje Real Madrid spečatil postup na ihrisku cyperského APOEL-u Nikózia, ktorému uštedril debakel 6:0. Aj teoretická nádej na osemfinále zhasla pre Borussiu Dortmund, ktorá doma prehrala s Tottenhamom Hotspur 1:2 a s najväčšou pravdepodobnosťou obsadí 3. miesto v H-skupine. To ju posunie do 16-finále Európskej ligy.

Sumáre - 5. kolo skupinovej fázy LM 2017/18:

E-skupina

Spartak Moskva - NK Maribor 1:1 (0:0)
Góly:
82. Ze Luis - 90.+2 Mešanovič. Rozhodoval: Collum (Škót.)

FC Sevilla - FC Liverpool 3:3 (0:3)
Góly:
51. a 60. Ben Yedder (druhý z 11 m), 90.+3 Pizarro - 2. a 30. Firmino, 22. Mane. Rozhodoval: Brych (Nem.)

F-skupina

SSC Neapol - Šachtar Doneck 3:0 (0:0)
Góly:
56. Insigne, 81. Zieliňski, 83. Mertens. Rozhodoval: Skomina (Slovin.)
/M. HAMŠÍK (Neapol) hral do 77. minúty/

Manchester City - Feyenoord Rotterdam 1:0 (0:0)
Gól:
88. Sterling. Rozhodovali: I. KRUŽLIAK - M. BALKO, T. SOMOLÁNI (SR)

G-skupina

Besiktas Istanbul - FC Porto 1:1 (1:1)
Góly:
41. Talisca - 29. Felipe. Rozhodoval: Lahoz (Šp.)

AS Monaco - RB Lipsko 1:4 (1:4)
Góly:
43. Falcao - 6. Jemerson (vl.), 9. a 31. Werner (druhý z 11 m), 45. Keita. Rozhodoval: Mallenco (Šp.)

H-skupina

Borussia Dortmund - Tottenham Hotspur 1:2 (1:0)
Góly:
31. Aubameyang - 49. Kane, 76. Heung-Min. Rozhodoval: Turpin (Fr.)

APOEL Nikózia - Real Madrid 0:6 (0:4)
Góly:
23. Modrič, 39. a 45.+1 Benzema, 41. Nacho, 49. a 54. Ronaldo. Rozhodoval: Dias (Portug.)