Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

LIGA MAJSTROV: Trnava remizovala v Mostare, čaká ju Legia Varšava

Na snímke radosť hráčov Trnavy po strelenom góle v odvetnom zápase 1. predkola Ligy majstrov HŠK Zrinjski Mostar - FC Spartak Trnava v Mostare 18. júla 2018. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Po víťazstve 1:0 v prvom zápase uhral Spartak na Štadióne pod Bijelim Brijegom postupovú remízu, jeho gól v odvete strelil kapitán Boris Godál.

Mostar 18. júla (TASR) - Futbalisti Spartaka Trnava remizovali v odvetnom zápase 1. kola kvalifikácie Ligy majstrov 2018/2019 s HŠK Zrinjski Mostar 1:1 a postúpili do ďalšej fázy.

Po víťazstve 1:0 v prvom zápase uhral Spartak na Štadióne pod Bijelim Brijegom postupovú remízu, jeho gól v odvete strelil kapitán Boris Godál. V druhom kole sa stretne s poľským majstrom Legiou Varšava. Prvý zápas je na programe v utorok 24. júla vo Varšave, odveta 31. júla alebo 1. augusta na Štadióne Antona Malatinského.

1. kolo kvalifikácie Ligy majstrov 2018/19 - 2. zápas:



HŠK Zrinjski Mostar - FC Spartak Trnava 1:1 (0:1)

Góly: 58. Todorovič - 15. Godál. ŽK: Todorovič, Stojkič - Miesenböck. Rozhodovali: Weinberger - Koblitsch, Heidenreich (všetci Rak.)

Mostar: Brkič - Galič, Jakovljevič, Barišič, Stojkič - Rustemovič (54. Bencun), Hajrulahovič (81. Pezer) - Filipovič, Bilbija, Todorovič - Ačimovič (75. Jovič)
Trnava: Chudý - Tóth (17. Miesenböck), Hladík, Godál, Čonka - Greššák, Rada - Kadlec, Grendel (78. Oravec), Jirka - Egho (81. Jarovič)


Prvý zákrok v zápase si pripísal trnavský brankár Chudý, ktorý kryl loptu po nevydarenom centri domácich, Spartak kontroval priamočiarou akciou Grendela. Hráči Mostaru mali od úvodu loptu častejšie na kopačkách, prvú vážnejšiu šancu mali v desiatej minúte. Ačimovič poslal do šestnástky prudký center, s ktorým si však obrana Trnavy poradila. O dve minúty neskôr však nechala priestor Todorovičovi, ktorý opečiatkoval brvno. Vzápätí však prišla studená sprcha pre domácich. Dopredu vyrazila trojica Trnavčanov, Rada odcentroval na hlavu Borisa Godála a ten poslal Spartak do vedenia. Domácich gól zaskočil, už neboli toľko aktívni, ale do konca polčasu si dokázali vytvoriť ešte dve sľubné pozície.

Aj druhý polčas začali aktívnejšie domáci, Chudý hneď v úvode vyrazil strelu Filipoviča. Snaha domácich dostať sa do hry o postup naberala na sile a v 58. minúte vyslal gólovú strelu spoza šestnástky Ognjen Todorovič - 1:1. Hráči Spartaka potom čelili ďalším ofenzívnym výpadom Mostarčanov, tréner HŠK Miše ich ešte zvýraznil striedaniami, ale obrana Trnavčanov všetko ustála. "Andeli" sa tak po zápase mohli spolu so svojimi fanúšikmi radovať z postupu do ďalšieho kola kvalifikácie.



Hlasy po zápase:

Radoslav Látal, tréner Trnavy: "Sme spokojní. Už včera som hovoril, že pokiaľ sa nám podarí streliť gól, tak to bude pre nás veľmi dobré. Začiatok nebol z našej strany dobrý, ale potom nám vyšla štandardka. Držali sme súpera na uzde až na nejaké akcie na konci prvého polčasu. Chceli sme udržať vedenie čo najdlhšie, ale bohužiaľ prišla chyba Kadleca a vyrovnanie súpera. V zápase sme mali hluché miesta, ale aj výrazné. Povedal som hráčom pred zápasom, aby sa snažili o postup, pretože ich v druhom kole čaká futbalový sviatok."

Ante Miše, tréner Mostaru: "Myslím si, že máme lepšie mužstvo ako Trnava, ale prehrali sme si postup v prvom zápase. Nevyužili sme tam veľa šancí a dostali gól z ojedinelej akcie. Dnes sme nemali hráča, ktorý by bol v šestnástke viac dôrazný."

Martin Chudý, brankár Trnavy: "Pre brankára to bol zápas chvíľami dobrý, chvíľami nie. Najťažšie chvíle som prežíval na začiatku druhého polčasu, vtedy to pre mňa bolo náročné."

Boris Godál, strelec gólu Trnavy: "Bolo dobré, že sme dali prvý gól. Súper potom musel otvoriť hru, ale našťastie dal len jeden gól. Boli sme lepší od súpera v bojovnosti, postup nás veľmi teší."

Aj Celtic Glasgow postúpil do 2. kola kvalifikácie


Futbalisti Šeriffu Tiraspol zvládli stredajšiu odvetu 1. kola kvalifikácie Ligy majstrov 2018/2019. Po prehre 1:2 na pôde Torpeda Kutaisi zvíťazil moldavský majster v domácej odvete 3:0.

Prvé zápasy 2. kola kvalifikácie sú na programe 24./25. júla, odvety 31. júla/1. augusta. Jeho súčasťou bude aj trnavský Spartak, ktorý prešiel cez Zrinjski Mostar z Bosny a Hercegoviny a jeho ďalším súperom bude Legia Varšava.

1. kolo kvalifikácie Ligy majstrov 2018/19 - odvety:


Karabach Agdam - NK Olimpija Ľubľana 0:0
ČK: 90.+5 Gajič (Ľubľana)
/prvý zápas 1:0, do 2. predkola postúpil Karabach Agdam/

Šeriff Tiraspol - Torpedo Kutaisi 3:0 (2:0)
Góly:
9. Badibanga, 40. a 55. Joalisson
/prvý zápas 1:2, do 2. predkola postúpil Šeriff Tiraspol/

Rosenborg Trondheim - Valur Reykjavík 3:1 (0:0)
Góly:
55. a 90.+4 Bendtner (oba z 11 m), 72. Trondsen - 85. K. Sigurdsson (z 11 m)
/prvý zápas 0:1, do 2. predkola postúpil Rosenborg Trondheim/

Sutjeska Nikšič - FC Astana 0:2 (0:1)
Góly:
38. Despotovič, 65. Mužikov
/prvý zápas 0:1, do 2. predkola postúpil FC Astana/

Celtic Glasgow - Alaškert FC 3:0 (3:0)
Góly:
8., 19. Dembele (druhý z 11 m), 35. Forrest, ČK: 11. Simunovič (Celtic)
/prvý zápas 3:0, do 2. predkola postúpil Celtic Glasgow/