Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 4. jún 2024Meniny má Lenka
< sekcia Šport

Maďarsko postúpilo do finále baráže po výhre v Bulharsku

Na snímke maďarskí futbalisti sa tešia z gólu počas futbalového zápasu semifinále play off ME 2020 Bulharsko - Maďarsko 8. októbra 2020 v Sofii. Foto: TASR/AP

Zverenci Marca Rossiho sa vo finále (12. novembra) predstavia v Budapešti proti Islandu, ktorý zdolal Rumunsko 2:1.

Bratislava 8. októbra (TASR) - Maďarskí futbalisti sa prebojovali do finále baráže o EURO 2020 po víťazstve 3:1 v Bulharsku. Jedným presným zásahom sa na ich triumfe vo štvrtkovom semifinále A-divízie v Sofii podieľal Zsolt Kalmár, kapitán fortunaligového lídra FC DAC 1904 Dunajská Streda. Zverenci Marca Rossiho sa vo finále (12. novembra) predstavia v Budapešti proti Islandu, ktorý zdolal Rumunsko 2:1.

Gruzínsko pod taktovkou slovenského trénera Vladimíra Weissa zvíťazilo v Tbilisi nad Bieloruskom 1:0 vďaka gólu Tornikeho Okriašviliho z jedenástky a od premiérovej účasti na veľkom turnaji ho delí jediný zápas. Vo finále baráže nastúpi opäť na domácom trávniku proti Severnému Macedónsku, ktoré zdolalo Kosovo 2:1. Víťaz sa kvalifikuje na EURO 2020, ktoré pre pandémiu koronavírusu presunuli z tohto na budúci rok (11. júna - 11. júla 2021).

Riadny hrací čas neurčil víťaza v zápasoch B-divízie medzi Slovenskom a Írskom (0:0) i Bosnou a Hercegovinou a Severným Írskom (1:1). Predlžovalo sa 2x15 minút aj v oboch semifinále "céčka" Nórsko - Srbsko (1:1) a Škótsko - Izrael (0:0), v prípade nerozhodného výsledku nasledoval vo všetkých prípadoch jedenástkový rozstrel.