Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Šport

Lukostreľba ME: Denisa Baránková postúpila do semifinále

Na archívnej snímke slovenská lukostrelkyňa Denisa Baránková. Foto: TASR - Michal Svítok

O miestenku na OH bude bojovať na samostatnom turnaji, ktorý je na programe v rovnakom dejisku pred víkendovými bojmi o medaily na ME.

Antalya 3. júna (TASR) - Slovenská lukostrelkyňa Denisa Baránková bude na ME v tureckej Antalyi bojovať o bronzovú medailu. V súboji o postup do finále nestačila po dráme na Francúzku Lisu Barbelinovú 5:6, keď o víťazke musel rozhodnúť až rozstrel v dodatočnom sete. O miestenku na OH bude bojovať v piatok na samostatnom turnaji, ktorý je na programe v rovnakom dejisku pred víkendovými bojmi o medaily na ME. Okrem nej sa o účasť v Tokiu v kategórii olympijský luk pokúsia aj Alexandra Longová, Elena Bendíková a medzi mužmi bratia Miroslav a Juraj Duchoňovci a Vladimír Hurban ml.

Baránkovú čaká súboj o bronz na ME v nedeľu. Nastúpi v ňom proti Dánke Kirstine Andersenovej. Už teraz sa postarala o historický úspech slovenskej olympijskej lukostreľby, doteraz sa na podobnom podujatí dostala najvyššie Alexandra Longová, keď v roku 2014 obsadila 5. miesto na ME v Jerevane.

Baránková vo štvrtok zdolala vo štvrťfinále domácu Yasemin Anagozovú 6:2. Ešte predtým v osemfinále zvíťazila nad Poľkou Magdalenou Smialkowskou 4:2 a v v 3. kole vyradila aj Češku Mariu Horáčkovú 6:5 po úspechu v dodatočnom sete. V piatok sú k dispozícii po štyri olympijské miestenky pre mužov aj pre ženy.

Alexandra Longová podľahla Holanďanke Gabriele Schloesserovej 0:6 v 3. kole. Juraj Duchoň ukončil svoje pôsobenie v 3. kole. Nad jeho sily bol v disciplíne olympijský luk Bielorus Anton Ciareta, ktorému podľahol 0:6 na body.

Nedarilo sa ani slovenskému tímu v olympijskom luku. Trojica Juraj Duchoň, Miroslav Duchoň a Vladimír Hurban vypadla v 1. kole po prehre s Grékmi 3:5. Slováci napodobnili ženskú reprezentáciu, ktorá nestačila v tímovej súťaži olympijského luku v 1. kole na Azerbajdžan. Trojica Alexandra Longová, Denisa Baránková a Elena Bendíková podľahla súperkám 4:5 až po neúspechu v pridanom sete.