Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

VIDEO: Skvelý Tatar rozhodol o víťazstve Detroitu

Hráč Detroit Red WIngs Tomáš Tatar (vľavo) sa teší zo svojho gólu proti tímu Buffalo Sabres počas poslednej tretiny hry NHL. 17. novembra 2017 v Detroite. Foto: TASR/AP

Strelec víťazného gólu si pochvaľoval fakt, že Detroit po strate vedenia nezastavil.

New York 18. novembra (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Tatar strelil rozhodujúci gól v zápase NHL, v ktorom jeho Detroit Red Wings zvíťazil na domácom ľade nad Buffalom Sabres 3:1. Dvadsaťšesťročný krídelník sa presadil v 49. minúte strelou švihom od modrej, keď zvýšil na 2:1 a bol to jeho piaty gól v sezóne.

"Dostal som puk v strede útočného pásma a mal som trochu času, takže som sa to snažil trafiť ponad jeho betóny. Neviem, kto clonil pred brankárom, ale patrí mu moja veľká vďaka, pretože Lehner pravdepodobne puk nevidel," povedal pre oficiálnu stránku súťaže Tatar, ktorý poslal Detroit do vedenia len tri minúty po vyrovnávajúcom góle Ryana O'Reillyho.

Strelec víťazného gólu si pochvaľoval fakt, že Detroit po strate vedenia nezastavil. "Vlani, keď sme stratili vedenie, na niekoľko minút sme potom prestali hrať a za ten čas dali súperi ďalšie góly. Teraz zostávame pokojní a držíme sa svojho systému," pokračoval Tatar.

Celkovo nazbieral v 20 zápasoch prebiehajúcej sezóny osem bodov (5+3). Detroit aj vďaka nemu dosiahol druhé víťazstvo za sebou a vo Východnej konferencii mu patrí priebežne siedma priečka. Buffalo sa so štyrmi prehrami v sérii trápi na dne rovnakej konferencie.

"Je to zahanbujúce. V ďalších zápasoch musíme ukázať oveľa viac snahy, ako tomu bolo dnes. Keď strávite toľko času bránením v oslabeniach, zničí vám to zápasový rytmus. Chalani, ktorí bránia, sa vyšťavia, a tí ostatní iba sedia na striedačke," povedal O'Reilly.

V druhom zápase vyhral Columbus na vlastnom klzisku nad New Yorkom Rangers 2:0 a zaznamenal tretí triumf v sérii. Výborný výkon predviedol opäť brankár Sergej Bobrovskij, ktorý zaznamenal 36 úspešných zákrokov, druhý shutout v sezóne a 21. v NHL. "Má obrovskú mentálnu silu, ktorú si vypracoval za posledné tri roky," povedal o ňom tréner Blue Jackets John Tortorella.



Za Bobrovským príliš nezaostal ani jeho náprotivok v bránke Rangers. Henrik Lundqvist mal 40 úspešných zákrokov, no dva puky z hokejok Zacha Werenského a Artemija Panarina si našli cestu za jeho chrbát.


Sumáre:



COLUMBUS BLUE JACKETS - NEW YORK RANGERS 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Góly: 34. Werenski (Dubinsky, Jenner), 48. Panarin (Bjorkstrand).
Brankári: Bobrovskij - Lundqvist
strely na bránku: 42:36,
17.093 divákov.


DETROIT RED WINGS - BUFFALO SABRES 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Góly: 40. Glendening (Helm), 49. TATAR (Abdelkader), 56. Larkin (Ouellet, Abdelkader) - 46. O'Reilly (Okposo).
Brankári: Howard - Lehner,
strely na bránku: 33:20,
19.515 divákov.


Slovák v akcii:


Tomáš Tatar (Detroit) 18:25 1 0 1 2 3 0